Студент теологије руши ривале у рингу

Душан Репија, Драго Гајић
Студент теологије руши ривале у рингу

Зворник - Иако теологија и кик-бокс на први поглед изгледају неспојиво, момак из Зворника Срђан Ждрало нас је у неколико ријечи увјерио да и те како имају додирних тачака.

Студент друге године Православног богословског факултета у Фочи упоредо је и троструки шампион БиХ у кик-боксу, а у разговору за "Глас Српске" објаснио је своје двије љубави и два животна позива.

- Теологија и спорт се доста прожимају. Вјера ми помаже да останем стрпљив, прибран и дјелујем у рингу, али и у свакодневном животу када и како треба. То је у једној реченици најбоље описао покојни патријарх Павле: "Ако верујеш, чега се бојиш, ако не, чему се надаш". То је и неки мој мото којем стремим и који ми је увијек у подсвијести - рекао је Ждрало.

Момак који је у децембру напунио 22 године не жели превише да се експонира, како каже, живи и ради у тишини и не сумња да ће резултати доћи када буде требало. Са 16 година упловио је у воде борилачких спортова, а много раније знао да ће једног дана бити свештено лице.

- Од малих ногу био сам привржен цркви и вјери. Знао сам још тада да ћу уписати теологију. Велика ми је жеља да постанем свештеник. Да ли ћу успјети, није само до мене, ту је и Божија воља. Бокс сам открио прије шест година. Два пута сам учествовао на првенствима БиХ, па сам направио паузу и онда почео да се бавим кик-боксом. Због обавеза на факултету сада тренирам у клубу Игма код тренера Игора Марковића. Наравно, када сам у Зворнику, радим са другарима из КБК 056 Зворник код тренера и другара Николе Дробњака - рекао је Ждрало.

Факултет и бављење спортом одузимају му много времена, па је добра организација кључна за успјехе на оба поља.

- Обавезе имам свакодневно од ране зоре. Предавања, тренинг, учење, путовања на такмичења... С друге стране, трудим се да не запоставим дјевојку и друштво и на крају све некако стигнем. Навикао сам на овакав темпо и није ми тешко, не жалим се. Од малих ногу сам навикао на обавезе, јер сам завршио и музичку школу, а сада се трудим да уђем у тајне шаха - закључио је Ждрало.

Троструки шампион

Ждрало је недавно постао првак БиХ у дисциплини лоу-кик до 91 килограм. Раније је још једном био првак у лоу-кику и једном у фул контакту.

- Релативно скоро сам ушао у воде овог спорта. За сада ми добро иде, много учим сваки дан и напредујем уз помоћ тренера. Надам се да ћу имати још доста лијепих резултата - рекао је Ждрало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана