Štoper Radnika pojačava norveškog velikana

Milan Zubović
Štoper Radnika pojačava norveškog velikana

Bijeljina - Fudbaler Radnika Besim Šerbečiću karijeru će nastaviti u norveškom velikanu Rozenborgu sa kojim je dogovorio saradnju koju će sutra ozvaničiti.

Šerbečić je napustio kamp reprezentacije BiH u Zenici gdje se sa ostalim igračima spremao za utakmice protiv SAD i Meksika na mini-turneji po Americi i vrati se u Bijeljinu gdje čeka realizaciju ugovora. Prema procjeni specijalizovanog fudbalskog sajta "Transfermarkt" vrijedan je 250.000 evra. Generalni sekretar semberske ekipe Nebojša Tomić nije potvrdio niti demantovao navode o eventualnom transferu.

- Postoji interesovanje za našeg fudbalera, ali nije u pitanju jedan klub već više njih. Ništa još nije završeno i sve bi trebalo da bude poznato za dva do tri dana. Šerbečić je uz dozvolu napustio kamp reprezentacije BiH i nalazi se sa nama u Bijeljini - izjavio je Tomić.

On je potvrdio da vlada veliko interesovanje za još jednog njihovog fudbalera Dinu Beširevića koji bi takođe mogao ove zime da napusti ekipu i karijeru nastavi u inostranstvu. Šerbečić je rođen 1998. godine igra na poziciji štopera, a u minuloj polusezoni zabilježio je 17 nastupa i postigao dva pogotka dok je član mlade U21 selekcije BiH. Dres Radnika zadužio je pretprošlog ljeta kada je stigao iz gradačačke Zvijezde, a tokom 2016. godine bio je na probi u Standardu iz Liježa. Tamo je odradio četiri treninga i odigrao jednu utakmicu. Prema njegovim riječima tada je zadovoljio ukuse belgijske ekipe, ali do realizacije transfera nije došlo zbog određenih problema sa dokumentacijom pa je on karijeru nastavio u Bijeljini. Šerbečić će tako postati drugi igrač Radnika koji će ostvariti dobar inostrani angažman, a prije njega to je pošlo za rukom Samiru Memiševiću koji je otišao u holandski Groningen. Šerbečić će postati još jedan igrač iz Premijer lige koji je otišao u Norvešku ove zime. Prije njega to je pošlo za rukom Ameru Ordagiću koji je prešao u Bran Bergen iz tuzlanske Slobode.

Rozenborg

Sa 25 titula šampiona klub iz Trondhajma najuspješniji je tim u Norveškoj, dok su 11 puta osvajali nacionalni Kup. Najveće uspjehe u Evropi pravili su u periodu od 1995. do 2005. kada su bili skoro redovni učesnici Lige šampiona gdje su odigrali 140 utakmica. U svim evropskim takmičenjima odigrali su 240 utakmica na kojima su slavili 95 puta, 46 puta su remizirali, a 99 puta izgubili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana