Sportska oprema na poklon

Milan Zubović
Sportska oprema na poklon

Banjaluka - Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić donirao je komplete sportske opreme Osnovnoj školi “Đura Jakšić” te Dječijem domu “Rada Vranješević”. Oprema se sastoji od dva gola za rukomet, dvije table sa obručem za koš, mreže za odbojku i 40 lopti.

- Bio je vrlo intenzivan dan u Banjaluci. Vrlo emotivan i pozitivan. Posetili smo školu sa željom da promovišemo bavljenje sportom i da profesori imaju bolje uslove za časove. Na taj način želimo da deca uđu u sistem školskog sporta i veliku porodicu sporta te omogućimo bolje uslove. Hvala ministarki Davidović što se u prva tri meseca svog mandata stavila u položaj mladih, jačanje položaja sportista i jačanje sistema sporta što pokazuje njenu posvećenost i brigu o omladini - rekao je Udovičić.

Istakao je da je saradnja između dva ministarstva izuzetno intenzivna.

- Naša saradnja je vrlo intenzivna i na dnevnom nivou imamo komunikaciju, tako da ćemo u narednom periodu kroz zajedničke akcije na nacionalnom nivou ojačati saradnju, napraviti bolje i kvalitetnije projekte te omogućiti našim sugrađanima da nastupe u zajedničkim vodama i pokušaju doći do međunarodnih fondova. Želja nam je da kroz ovakve akcije približimo i ojačamo vezu između dva naroda te će akcije biti na mesečnom nivou - izjavio je Udovičić.

Ministarka porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović zahvalila je proslavljenom sportisti koji obavlja ministarsku funkciju.

- Izuzetno smo srećni jer su se djeca obradovala i priredila nam program, a nama je najbitnije da se oni raduju časovima fizičkog vaspitanja i što više uključuju u sport. Hvala ministru Vanji Udovičiću na donaciji i posebno sam srećna kada vidim koliko ministar radi na omasovljenju sporta, posebno među djecom, i na tome ćemo raditi zajedničkim snagama jer to treba da bude dobar primjer svima - naglasila je Davidovićeva.

Direktor OŠ “Đura Jakšić” Darko Tomić zahvalio je ministrima za posjetu, izrazivši uvjerenje da će to mališanima dati dodatni motiv da se bave sportom, ali i da će donacija značajno doprinijeti unapređenju nastavnog procesa časova fizičkog vaspitanja. Oprema je namijenjena i banjalučkim OŠ “Miloš Crnjanski” i “Stanko Rakita” te OŠ “Majka Knežopoljka” u Knežici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana