Спортска опрема на поклон

Милан Зубовић
Спортска опрема на поклон

Бањалука - Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић донирао је комплете спортске опреме Основној школи “Ђура Јакшић” те Дјечијем дому “Рада Врањешевић”. Опрема се састоји од два гола за рукомет, двије табле са обручем за кош, мреже за одбојку и 40 лопти.

- Био је врло интензиван дан у Бањалуци. Врло емотиван и позитиван. Посетили смо школу са жељом да промовишемо бављење спортом и да професори имају боље услове за часове. На тај начин желимо да деца уђу у систем школског спорта и велику породицу спорта те омогућимо боље услове. Хвала министарки Давидовић што се у прва три месеца свог мандата ставила у положај младих, јачање положаја спортиста и јачање система спорта што показује њену посвећеност и бригу о омладини - рекао је Удовичић.

Истакао је да је сарадња између два министарства изузетно интензивна.

- Наша сарадња је врло интензивна и на дневном нивоу имамо комуникацију, тако да ћемо у наредном периоду кроз заједничке акције на националном нивоу ојачати сарадњу, направити боље и квалитетније пројекте те омогућити нашим суграђанима да наступе у заједничким водама и покушају доћи до међународних фондова. Жеља нам је да кроз овакве акције приближимо и ојачамо везу између два народа те ће акције бити на месечном нивоу - изјавио је Удовичић.

Министарка породице, омладине и спорта Српске Соња Давидовић захвалила је прослављеном спортисти који обавља министарску функцију.

- Изузетно смо срећни јер су се дјеца обрадовала и приредила нам програм, а нама је најбитније да се они радују часовима физичког васпитања и што више укључују у спорт. Хвала министру Вањи Удовичићу на донацији и посебно сам срећна када видим колико министар ради на омасовљењу спорта, посебно међу дјецом, и на томе ћемо радити заједничким снагама јер то треба да буде добар примјер свима - нагласила је Давидовићева.

Директор ОШ “Ђура Јакшић” Дарко Томић захвалио је министрима за посјету, изразивши увјерење да ће то малишанима дати додатни мотив да се баве спортом, али и да ће донација значајно допринијети унапређењу наставног процеса часова физичког васпитања. Опрема је намијењена и бањалучким ОШ “Милош Црњански” и “Станко Ракита” те ОШ “Мајка Кнежопољка” у Кнежици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана