Sloga bez pobjede u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH

Siniša Kotaraš
Sloga bez pobjede u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH

Bijeljina - Prva četvrtfinalna utakmica Kupa BiH koju su u Velikoj Obarskoj odigrali prvoligaš Republike Srpske, Sloga iz Gornjeg Crnjelova, i Klis iz Butorovića polja, član Druge lige FBiH, završena je bez pobjednika, 1:1, pa će odluka o polufinalisti pasti u revanšu koji je na programu u srijedu, 13. marta.

Nadali su se izabranici Dragana Mićića, čak su to i gromoglasno najavljivali, da mogu da na svom terenu već u prvom susretu steknu prednost koja bi im mogla garantovati miran revanš, ali su gosti još jednom pokazali da je Kup krajnje nepredvidivo takmičenje, pa neće biti iznenađenje ukoliko ekipa iz trećeg ranga takmičenja zaigra u polufinalu ovog takmičenja.

Istina, imala je Sloga terensku inicijativu tokom svih 90 minuta, stvorila i nekoliko izrazito povoljnih prilika, ali malo sopstvena nespretnost, a malo više sjajni Jasmin Ramić na golu gostujuće ekipe, nisu dozvolili da domaćin dođe u prednost. U odličnim šansama su se našli Vukašin Benović, te Strahinja Macanovića dva puta, ali je Ramić bio nesavladiv.

I, kako to obično biva, stigla je kazna za promašaje. U svom prvom pravom kontranapadu, gosti iz Butorovića polja su došli do vođstva, a strijelac za Klis bio je, u 29. minutu, Amel Bajrić.

Nakon primljenog pogotka krenuli su domaći fudbaleri u još žešće napade, ali bez prave šanse sve do polovine drugog dijela utakmice. Tada je u jednoj gužvi pred golom Klisa najspretniji bio iskusni Dragiša Komarčević koji na asistenciju Elmina Hadžikadunića šalje loptu iza leđa Ramića.

Svi kasniji pokušaji Sloge da se eventualno ostvari minimalna pobjeda nisu urodili plodom, pa je do kraja ostalo 1:1.  

- Očekivali smo da će protivnik igrati zatvoreno i iz tog bunkera pokušati da iz kontranapada uradi nešto više, što se i obistinilo. Mi smo imali bezbroj prilika, nismo ih iskoristili, oni svoju jesu, i došli smo u situaciju da jurimo rezultat. Srećom, uspeli smo da izjednačimo, ali  ne i da na kraju pobedimo. Mislim da smo danas imali loš dan i da u revanšu imamo realne šanse za prolaz u polufinale. Takođe, videli smo i da domaći teren nije presudan, kao i da smo kvalitetniji rival od Klisa. Zato ćemo i u revanšu ćemo ići na pobedu jer verujem u svoju ekipu - rekao je trener Sloge, Dragan Mićić, po završetku utakmice.

Revanši 13. marta

Revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH na programu su naredne srijede, 13. marta.

Sastaće se: Borac – Široki Brijeg (prva utakmica 1:2), Zrinjski – Sarajevo (0:1), TOŠK – Zvijezda (G) (2:0), Klis – Sloga (GC) (1:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana