Славиша Ожеговић, тренер кошаркашица Орлова из Бањалуке: Циљ испуњен уласком у полуфинале

Милан Зубовић
Славиша Ожеговић, тренер кошаркашица Орлова из Бањалуке: Циљ испуњен уласком у полуфинале

Бањалука - Освајањем четвртог мјеста на табели у Лиги БиХ кошаркашице Орлова избориле су полуфинале плеј-офа, али даље нису могле пошто су наспрам себе имале екипу Бановића. Актуелне шампионке славиле су 2:0 у серији и отишле у финале, док у табору Бањалучанки не жале за тим и свјесни су да је у овом тренутку то реалан пласман.

- Када подвучемо линију на такмичарску сезону, задовољни смо оствареним јер смо, у принципу, испунили циљ и изборили полуфинале плеј-офа. Јасно је да више нисмо могли јер Бановићи имају далеко већи буџет од нас, а самим тим и квалитетнији састав. Борили смо се колико смо могли и дали максимум, тако да нисмо претјерано разочарани - изјавио је тренер бањалучког тима Славиша Ожеговић.

Осим пласмана међу прве четири екипе у БиХ, задовољан је напретком кошаркашица на индивидуалном плану.

- Пред почетак сезоне подмладили смо екипу и просјек година био нам је осамнаест и по, док су Драгана Домузин и Милица Зељковић одиграле врхунску сезону и биле међу десет најбољих стријелаца Лиге, уз стандардно добре Вању Василић и Наташу Шобот. Осим тога, дали смо шансу четирима играчицама које су рођене 2001. године које су током неколико минута на терену показале да ћемо на њих моћи рачунати у будућности - рекао је Ожеговић.

Мјесто на табели испред Орлова заузео је градски ривал Млади Крајишник који је имао три побједе више.

- Имали смо неколико киксева и мало је недостајало да будемо трећи на табели и тако за противника добијемо сарајевски Плеј оф, који је знатно лакши ривал, па бисмо имали веће шансе. Ипак, шта је, ту је, не можемо кукати већ се окрећемо даљем раду - додао је Ожеговић.

Иако је већина клубова распустила екипе и управе раде на обезбјеђивању средстава за идућу сезону, у табору Орлова није таква ситуација.

- Нисмо прекинули рад и тренираћемо до 15. јуна као да траје такмичење. Ово је период у којем играчице највише напредују тако да нећемо смањивати интензитет тренинга. У тиму имамо кадетске и јуниорске репрезентативке БиХ које спремамо за предстојећа такмичења на љето да би што спремније дочекале међународна искушења. Истина је да нам недостају утакмице, али то не можемо промијенити тако да се прилагођавамо ситуацији - истакао је Ожеговић.

Нагласио је да остаје на клупи.

- Немам других планова, добро ми је у Орловима, гдје имам добру сарадњу са руководством клуба и видим да су и они задовољни оствареним тако да за сада нећемо ништа мијењати - рекао је Ожеговић.

Жал за Купом

Орлови су поражени у финалу Купа Републике Српске од Рудар спорта из Угљевика који је славио у Бањалуци.

- Остаје жал за трофејом у Купу Српске, мада је у том тренутку Рудар играчки био много искуснији, док смо им на неки начин вратили побједом у Лиги и заузели мјесто испред њих на табели те се пласирали у плеј-оф - казао је Ожеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана