Славија друга кућа за четири пара близанаца

Дарко Пашагић
Славија друга кућа за четири пара близанаца

Бањалука - Ријетки су клубови у којима заједно тренирају близанци, а још рјеђи они у којима их има више од једног пара.

Вјероватно једини на свијету са чак "четворо дупликата" је Боксерски клуб Славија, која због овог можда заслужи да се нађе и у Гинисовој књизи рекорда.

Наиме, међу нешто више од 50 чланова, од којих је већи дио тек крочио на ринг, налазе се близнакиње Ана и Марија Делић, те близанци Санди и Александар Теодоровић, Андреј и Сергеј Јошић,  Стефан и Алекса Љубојевић. Њихова жеља је да крену стопама легендарних шампиона Антона Јосиповића, Маријана Бенеша, Радована Бисића...

Матуранткиње бањалучке Гимназије, Ана и Марија кћерке су прослављеног боксера, вишеструког свјетског и европског шампиона Горана Делића, са којим и данас често тренирају.

- Дуго смо тренирале пливање, али за нас је бокс од малих ногу нешто више од спорта. Наравно због оца, јер његове мечеве и тренинге гледамо практично од када знамо за себе. Зато смо одлучиле да из базена пређемо у ринг - рекла је Ана, која је пет минута старија од Марије.

Њима двјема није основни циљ да стекну спортско име међу конопцима, већ да одржавају добру форму.

- Школа је на првом мјесту, а пошто смо четврти разред, ускоро нас очекује и упис на факултет. За такмичења је још рано, али у будућности, ко зна - нагласила је Марија.

Браћа Теодоровић ученици су деветог разреда Основне школе "Јован Цвијић", а и за њих је бокс породична традиција.

- Наш отац Борис је такође тренирао "племениту вјештину" и он нас је довео у Славију. У клубу смо већ више од двије године, имали смо и по неколико мечева и за сада иде добро. Ускоро нам предстоје нови наступи, гдје очекујемо нове успјехе - рекли су углас Санди и Александар.

Јошићи иду у осми разред ОШ "Свети Сава".

- Раније смо тренирали фудбал, рукомет и кошарку, а у Славији смо већ осам мјесеци. Тренинзи су много напорнији него у овим спортовима, али смо бокс завољели и чини нам се да је ово баш оно право. А од када је са нама почео да ради прослављени кик-бокс шампион Драженко Нинић, све је лакше. Његови многобројни успјеси су нам свима звијезда водиља и доказ да се упорним радом све може постићи. Не смијемо заборавити ни тренера Мирка Нинковића, који за сваког од нас има времена да покаже оно шта нам треба - рекао је Андреј уз Сергејеву сагласност.

На крају ове листе близанаца су Стефан и Алекса Љубојевић. Имају тек четири године и недавно су почели да долазе на тренинге. За сада се одлично сналазе међу конопцима, са врећама и рукавицама, а што је најважније од свега, још увијек све ово посматрају као добру игру и забаву.

- Да би се тренирао бокс или било који борилачки спорт, потребна је велика љубав, а њих осморо сигурно је имају према боксу. Покушаћу своје богато искуство да пренесем на њих, а да ли ће неко од њих кренути стопама Јосиповића, Бенеша, Бисића и других великана Славије, показаће вријеме - рекао је Нинић, који је прије неких мјесец постао вршилац дужности шефа стручног штаба Бањалучана.

Наступи

Први наредни наступ боксери Славије имаће 12. маја, када ће се у Приједору одржати коло лиге Републике Српске. У оквиру истог такмичења пет дана касније наступиће у Братунцу. Овог викенда требало је да буде одржано првенство БиХ за млађе категорије, али је одгођено до даљег.

Извјештајна Скупштина БК Славија биће одржана у сриједу, 9. маја, од 18 часова у клупским просторијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана