Skandal potresa Zvijezdu 09: Osumnjičeni da su porukama dogovarali nečasne radnje

Darko Pašagić
Skandal potresa Zvijezdu 09: Osumnjičeni da su porukama dogovarali nečasne radnje

Bijeljina - Skandal potresa Fudbalski klub Zvijezda 09 nakon što je predsjednik kluba Boris Stanišić osumnjičio pojedine igrače da su upleteni u namještanje rezultata njihovog tima.

Atmosfera u Etno-selu Stanišići je više nego konfuzna, a među javno prozvanima su fudbaleri Nemanja Vejnović i Ibrahim Škahić. Predsjednik kluba, kao i dvojica igrača koja su navodno u nečasne radnje pokušali da uvuku i ostale igrače Zvijezde 09, nisu se javljali na telefon ili su bili nedostupni. Međutim, nekoliko prvotimaca debitanta u Premijer ligi BiH nevoljno je pričalo o čitavoj stvari želeći, ipak, da ostanu anonimni.

- Iskren da budem, nisam od Vejnovića i Škahića dobio nikakvu poruku, ali pojedini igrači jesu. Valjda su im nudili da učestvuju u nezakonitim radnjama, a ovi ne samo da nisu pristali na to, već su ih jednostavno prijavili rukovodstvu kluba, koje je preduzelo dalje korake. U klubu vlada konfuzna situacija i jako mi je žao predsjednika Stanišića, koji je čitavog sebe uložio u projekat stvaranja moćnog i respektabilnog kluba. Bio je korektan prema svim igračima i nije mi jasno kako je nekom moglo da padne na pamet da se bavi nečasnim radnjama - rekao je naš sagovornik, koji je želio da ostane anoniman, baš kao i još nekoliko igrača tima iz Etno-sela Stanišići.

Međutim, ne slažu se svi sa pričom da je pomenuti dvojac slao poruke. Jedan od iskusnijih prvotimaca stao je na stranu prozvanih igrača i naglasio da nema govora o tome da su Vejnović i Škahić ili bilo ko od drugih igrača učestvovali u prljavim poslovima.

- Gotovo sam siguran da to nije istina, a vjerujem da je kompletna priča potekla od trenera Đuričića, koji je uspio da ubijedi Stanišića da su se dešavale nečasne radnje. Igram fudbal dovoljno dugo i odgovorno tvrdim da to nije istina, a na ovaj način je Đuričić htio da nađe alibi za loše rezultate otkako je on na kormilu - naglasio je anonimni igrač.

Trener Milan Đuričić dao je ekipi voljno do sutra da se odmore jer je u toku reprezentativna pauza.

- Ne želim ništa da komentarišem o pomenutom slučaju, ali svi moraju da znaju da sam tokom rada u Zvijezdi 09 uložio sebe u celosti. Sa svojim saradnicima, ali i kompletnom upravom kluba na čelu sa Stanišićem, samo sam radio časno i pošteno. Jednostavno ne mogu da verujem da se ovakvo nešto dešava - kratko je prokomentarisao Đuričić.

Ovo je prvi put da je neko na prostoru BiH javno prozvao nekoga za namještanje utakmica, a kako stoje stvari, uslijediće i krivične prijave protiv pomenutog dvojca, a možda i protiv još nekih igrača. Sa svime je upoznat i Fudbalski savez BiH.

- Savez je dobio dopis FK Zvijezda 09 iz Etno-sela Stanišići o preduzetim radnjama na osnovu sumnji u eventualnu umiješanost igrača ovog kluba u namještanje rezultata u Premijer ligi BiH, dok je klub raspoloživa saznanja dostavio MUP-u Republike Srpske. FS BiH je preduzeo odgovarajuće mjere i predmetni dopis dostavio Disciplinskoj komisiji FS BiH. Nakon što komisija provede pravilnikom utvrđene procedure, predmet će biti proslijeđen tužiocima FS BiH s ciljem provođenja istražnih radnji - stoji u saopštenju FS BiH.

Utakmice

Vejnović je odigrao samo prva dva susreta ove sezone za Zvijezdu 09 i u njima je njegov tim oba puta remizirao. Škahić, od 720 minuta, na terenu proveo čak 660. Igrao je na prvih sedam utakmica od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka, a u posljednjem kolu protiv Tuzla sitija (1:3) zamijenjen je u 30. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana