Sedorf, Vajs i Koler među prijedlozima za selektora BiH

Milan Zubović
Sedorf, Vajs i Koler među prijedlozima za selektora BiH

Banjaluka - Nakon što se Slavoljub Muslin zahvalio na ponudi da bude selektor reprezentacije BiH, Fudbalski savez Republike Srpske ima nove kandidate za tu funkciju koja je ostala upražnjena jer je Mehmedu Baždareviću istekao ugovor nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Doskorašnji selektor Srbije u preliminarnom razgovoru sa članovima Stručne komisije za izbor selektora rekao je da sebe ne vidi u novoj ulozi tako da su ostala dva kandidata za ovu funkciju, Meho Kodro i Amar Osim. Pošto nijedan od njih nije dobio podršku članova Izvršnog odbora donošenje odluke prolongirano je za 29. novembar kada je zakazan nastavak sjednice ovog tijela. Kako stvari sada stoje sastanak neće biti održan tog datuma pošto u posjetu Savezu stiže predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin pa će se Izvršni odbor sastati nekoliko dana poslije. FS RS je predložio osam kandidata za selektora među kojima se nalaze bivši selektor Austrije Marsel Koler, Slovak na klupi Gruzije Vladimir Vajs, Slovenac Matjaž Kek koji vodi Rijeku, doskorašnji selektor Slovenije Srećko Katanec, bivši selektor Azerbejdžana Robert Prosinečki, proslavljeni holandski fudbaler Klarens Sedorf koji je vodio Milan i Šenžen, Boško Đurovski koji je posljednji angažman imao prošle sezone u Crvenoj zvezdi, a sada je u ostao u klubu te aktuelni selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović. Među željama je bio je njemački stručnjak Feliks Magat, ali se od njega odustalo.

- To je naše razmišljanje i stručna komisija bi sa njima trebalo da razgovara. Možda imamo različite poglede, ali želimo najbolje za reprezentaciju. Da li će oni biti i kandidati ne znam - izjavio je predsjednik FS RS i član IO FS BiH Mile Kovačević.

Prema njegovim riječima, Baždarević je imao platu od 15.000 evra dok sada ne žele da pominju visinu ugovora jer žele da prvo vide ko je zainteresovan.

- Želimo čuti koliko koji trener traži pa onda da vidimo možemo li odgovoriti na njegov zahtjev. Plata se može povećati ako zadovoljava naše kriterijume - dodao je Kovačević.

Bili i Bajević

Sarajevski mediji prenijeli su informaciju da je nekadašnji selektor Hrvatske Slaven Bilić, koji je dobio otkaz u Vest Hemu, interesantna opcija kao i član Stručne komisije za izbor selektora Dušan Bajević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana