Savić konačno stigao kući

Dušan Repija
Savić konačno stigao kući

Banjaluka - Novi lijevi bek Borac m:tela je Srđan Savić (22), koji je prošlu sezonu proveo u austrijskom Trofejahu.

On je sa aktuelnim osvajačem Kupa BiH potpisao jednogodišnji ugovor i nije krio zadovoljstvo što će konačno debitovati pred publikom u svom rodnom gradu. Rukometni put vodio ga je zaobilaznicama do dresa Borca, pa je najbolje seniorske partije pružao u dresu Prijedora, gdje je već sarađivao sa Bojanom Unčaninom, a saigrači mu bili sadašnje uzdanice Borca Goran Daničić, Dejan Unčanin i Dean Šešić.

- Utisci su više nego pozitivni, srećan sam što sam dobio priliku da se dokažem u dresu voljenog kluba. Imao sam dobru sezonu u Austriji, imao ponude iz Italije i Švajcarske, a mogao sam i da ostanem u Trofejahu. Ipak, želio sam u Borac i ovom prilikom zahvaljujem čelnicima kluba što su me sačekali nekoliko dana kako bih dobio papire iz Austrije - rekao je Savić.

Prije njega u Borac je stigao Milan Dakić iz šabačke Metaloplastike, a ugovore je produžila većina igrača iz prošle sezone, dok se u idućih nekoliko dana očekuje još potpisa.

Juče je održana i sjednica Upravnog odbora na kojoj je zaključeno da je klubu potrebno povećanje budžeta za najmanje 100.000 maraka kako bi bili realizovani svi ciljevi.

  • Kao što je poznato, nastupamo u Čelendž kupu, što iziskuje dodatne troškove. Povećanjem budžeta svi bi bili zadovoljni, a imali bismo i više prostora da usmjerimo dodatna sredstva na rad mlađih kategorija. Prošlogodišnji budžet nam je bio 689.000 maraka, ali je dobar dio novca otišao na vraćanje starih dugovanja. Kako smo većinu riješili, sa planiranim povećanjem imali bismo prostora za manevar i mnogo stvari doveli na viši nivo. Očekujem još veću podršku institucija, jer ove sezone predstavljamo Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH - rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Banjaluka ili Baku

Banjalučani su stupili u kontakt sa predstavnicima azerbejdžanskog Bakija, rivala u drugom kolu Čelendž kupa.

- Vjerovatno ćemo zbog smanjenja troškova oba meča odigrati u Banjaluci ili Bakuu. Oni su raspoloženi za takvu opciju, ali još nismo utanačili sve detalje - rekao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana