Савић коначно стигао кући

Душан Репија
Савић коначно стигао кући

Бањалука - Нови лијеви бек Борац м:тела је Срђан Савић (22), који је прошлу сезону провео у аустријском Трофејаху.

Он је са актуелним освајачем Купа БиХ потписао једногодишњи уговор и није крио задовољство што ће коначно дебитовати пред публиком у свом родном граду. Рукометни пут водио га је заобилазницама до дреса Борца, па је најбоље сениорске партије пружао у дресу Приједора, гдје је већ сарађивао са Бојаном Унчанином, а саиграчи му били садашње узданице Борца Горан Даничић, Дејан Унчанин и Деан Шешић.

- Утисци су више него позитивни, срећан сам што сам добио прилику да се докажем у дресу вољеног клуба. Имао сам добру сезону у Аустрији, имао понуде из Италије и Швајцарске, а могао сам и да останем у Трофејаху. Ипак, желио сам у Борац и овом приликом захваљујем челницима клуба што су ме сачекали неколико дана како бих добио папире из Аустрије - рекао је Савић.

Прије њега у Борац је стигао Милан Дакић из шабачке Металопластике, а уговоре је продужила већина играча из прошле сезоне, док се у идућих неколико дана очекује још потписа.

Јуче је одржана и сједница Управног одбора на којој је закључено да је клубу потребно повећање буџета за најмање 100.000 марака како би били реализовани сви циљеви.

  • Као што је познато, наступамо у Челенџ купу, што изискује додатне трошкове. Повећањем буџета сви би били задовољни, а имали бисмо и више простора да усмјеримо додатна средства на рад млађих категорија. Прошлогодишњи буџет нам је био 689.000 марака, али је добар дио новца отишао на враћање старих дуговања. Како смо већину ријешили, са планираним повећањем имали бисмо простора за маневар и много ствари довели на виши ниво. Очекујем још већу подршку институција, јер ове сезоне представљамо Бањалуку, Републику Српску и БиХ - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Бањалука или Баку

Бањалучани су ступили у контакт са представницима азербејџанског Бакија, ривала у другом колу Челенџ купа.

- Вјероватно ћемо због смањења трошкова оба меча одиграти у Бањалуци или Бакуу. Они су расположени за такву опцију, али још нисмо утаначили све детаље - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана