Савез нуди помоћ Напретку

Драго Гајић, Дарко Пашагић
Савез нуди помоћ Напретку

Бањалука - Фудбалски савез Републике Српске учиниће све да Напредак из Доњег Шепка, упркос свим проблемима са којима се суочава настави такмичење у Првој лиги.

Предсједник ФС РС Миле Ковачевић нагласио је да ће се наредних дана обавити разговори са челницима клуба и да ће се на све могуће начине помоћи покушати посрнулом колективу.

- Бринемо о систему такмичења и предузећемо све кораке да помогнемо Напретку и на тај начин спасемо регуларност такмичења, јер свима је јасно да би наставак лиге са 11 клубова, а потом и Лига за опстанак са пет екипа од којих ниједна не би испадала у нижи ранг не би имао смисла - рекао је Ковачевић.

Први човјек Савеза је истакао да ће делегација "Куће фудбала Српске" у наредним данима посјетити Доњи Шепак са циљем да се увиди у стварно стање ствари.

- Вршилац дужности генералног секретара ФС РС Горан Ћејић и комесар за такмичење Ђоко Старчевић обавиће разговоре са представницима клуба и договорити који су то модалитети да се клубу помогне. Вјерујем да ће се пронаћи начин да Напредак настави такмичење - додао је Ковачевић.

Додатни проблем за тим из Доњег Шепка могла би бити чињеница да су играчи, који су јесенас носили дрес овог прволигаша добили одријешене руке.

- Формално правно са њима још нису раскинути уговори и вјерујем да Напредак може скупити екипу, која би играла у другом дијелу сезоне. Уз све то још траје прелазни рок - рекао је Ћејић.

Члан Управног одбора Напретка Радивоје Лазаревић ипак вјерује да ће клуб наставити првенство.

- Савез је обећао да учинити све како би се ситуација довела у нормалу, али смо и ми у клубу дужни да то испоштујемо. Дужни смо толико Савезу који нам је у претходном периоду доста помагао. Обуставили смо осипање играчког кадра и надам се да ћемо предстојећег викенда почети припреме - нагласио је Лазаревић.

Пропозиције

У случају да се деси да Напредак напусти такмичење прије наставка првенства сви његови резултати из првог дијела сезоне биће брисани. Уколико тим из Доњег Шепка одигра бар један сусрет, а онда не буде у могућности да настави такмичење, све остале мечеве изгубиће службеним резултатом 0:3. У оба случаја против клуба и његових челника водиће се дисциплински поступак, а од наредне сезоне Напредак би морао да крене из најнижег ранга такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана