Sava Lešić: košarkaš Igokee: Nagrada za timsku igru

Milan Zubović
Sava Lešić: košarkaš Igokee: Nagrada za timsku igru

Zagreb - Sa dva polaganja u finišu utakmice Filip Adamović donio je pobjedu Igokei u Zagrebu, ali je njegov saigrač Sava Lešić bio najbolji pojedinac susreta pa je ponio titulu najkorisnijeg igrača drugog kola ABA lige.

U pobjedu nad Cibonom 86:84 Lešić je ugradio 19 poena, 15 skokova i tri asistencije za 36 minuta na parketu, što mu je donijelo indeks korisnosti 30. Tako je postao još jedan igrač ekipe iz Aleksandrovca koji se okitio titulom MVP, što je prošle sezone za rukom pošlo Nikoli Jevtoviću, a prije tri sezone najbolji pojedinac kola bio je sadašnji kapiten ekipe Vuk Radivojević. Ovo nije prvi put da je Lešić dobio ovo priznanje, pošto je svoju najbolju partiju u regionalnom takmičenju odigrao 7. marta 2016, kada je kao član Olimpije sakupio 43 indeksna poena protiv Partizana. Njegov tim tada je slavio nakon nevjerovatna četiri produžetka, a on je za 52 minuta u igri ostvario 31 poen, 21 skok i tri asistencije.

- Ta utakmica mi je još u dobrom sećanju, pošto smo “izginuli” na terenu dok je sada bilo lakše. Nisam očekivao da ću biti najbolji u ovom kolu, jer od kada sam stigao u Igokeu nisam se zanosio brojevima i titulama na individualnom planu. Poslednje dve sezone u ABA ligi imao sam dobru statistiku i nisam ništa osvojio, tako da sada pokušavam da to okrenem i timu doprinesem najviše što mogu, dam svoj maksimum te osvojimo trofeje. Smatram da je ovo priznanje došlo jer sam igrao timski i na najbolji način iskoristio ukazane minute - izjavio je Lešić.

Pobjeda je donijela mir u ekipu nakon neuspjeha na domaćem terenu protiv Mege u prvom kolu, dok Igokeu u idućem kolu očekuje domaći susret sa Budućnosti, a potom gostovanje Crvenoj zvezdi.

- Protiv Mege smo zamalo došli do pobede, a sada nam se to vratilo. Nakon uvodnog poraza trebalo je da se predstavimo u boljem svetlu, ali pored toga što nismo pokazali neku posebnu igru slavili smo pobedu uz malo sreće, koja uvek prati hrabre. Ovo je velika stvar, jer da samo izgubili ne bi bilo nimalo jednostavno čekati naredne dve utakmice protiv najjačih ekipa u ligi. Sada sa mnogo više samopouzdanja i dobrog raspoloženja čekamo Budućnost - dodao je Lešić.

Ono što Igokea mora da popravi je igra u odbrani dok napad funkcioniše dosta dobro.

- Nema mnogo pametovanja i moramo biti bolji u odbrani. Cibona nam je dala 50 poena u prvom poluvremenu, što je nedopustivo. Padala nam je koncentracija u pojedinim trenucima, pogotovo meni, što su domaći igrači kažnjavali. Moramo više da stisnemo u odbrani i da zaratimo na parketu te pomažemo jedni drugima u defanzivi, jer od nje kreće sve. Poene moramo da tražimo iz odbrane i razigravamo se iz nje - istakao je Lešić.

Prevagnuo skok

Trener Igokee Nenad Trajković rekao je da prevagnula skok igra.

- Drugo poluvreme bilo je mnogo bolje, pogotovo poslednja četvrtina gde su oni postigli samo 12 poena zahvaljujući našim dobrim skokovima u napadu. Na kraju je to i presudilo, jer smo sakupili 15, a oni devet lopti. Imali smo problem s igračem koji nam je trebalo da donese prednost u ABA ligi, puno smo vremena izgubili s njim, koncentrišući se na njega, međutim, uspeli smo to nekako da prebolimo - kazao je Trajković, koji je mislio na Orlanda Džonsona sa kojim je prije ovog meča raskinuta saradnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana