Сава Лешић: кошаркаш Игокее: Награда за тимску игру

Милан Зубовић
Сава Лешић: кошаркаш Игокее: Награда за тимску игру

Загреб - Са два полагања у финишу утакмице Филип Адамовић донио је побједу Игокеи у Загребу, али је његов саиграч Сава Лешић био најбољи појединац сусрета па је понио титулу најкориснијег играча другог кола АБА лиге.

У побједу над Цибоном 86:84 Лешић је уградио 19 поена, 15 скокова и три асистенције за 36 минута на паркету, што му је донијело индекс корисности 30. Тако је постао још један играч екипе из Александровца који се окитио титулом МВП, што је прошле сезоне за руком пошло Николи Јевтовићу, а прије три сезоне најбољи појединац кола био је садашњи капитен екипе Вук Радивојевић. Ово није први пут да је Лешић добио ово признање, пошто је своју најбољу партију у регионалном такмичењу одиграо 7. марта 2016, када је као члан Олимпије сакупио 43 индексна поена против Партизана. Његов тим тада је славио након невјероватна четири продужетка, а он је за 52 минута у игри остварио 31 поен, 21 скок и три асистенције.

- Та утакмица ми је још у добром сећању, пошто смо “изгинули” на терену док је сада било лакше. Нисам очекивао да ћу бити најбољи у овом колу, јер од када сам стигао у Игокеу нисам се заносио бројевима и титулама на индивидуалном плану. Последње две сезоне у АБА лиги имао сам добру статистику и нисам ништа освојио, тако да сада покушавам да то окренем и тиму допринесем највише што могу, дам свој максимум те освојимо трофеје. Сматрам да је ово признање дошло јер сам играо тимски и на најбољи начин искористио указане минуте - изјавио је Лешић.

Побједа је донијела мир у екипу након неуспјеха на домаћем терену против Меге у првом колу, док Игокеу у идућем колу очекује домаћи сусрет са Будућности, а потом гостовање Црвеној звезди.

- Против Меге смо замало дошли до победе, а сада нам се то вратило. Након уводног пораза требало је да се представимо у бољем светлу, али поред тога што нисмо показали неку посебну игру славили смо победу уз мало среће, која увек прати храбре. Ово је велика ствар, јер да само изгубили не би било нимало једноставно чекати наредне две утакмице против најјачих екипа у лиги. Сада са много више самопоуздања и доброг расположења чекамо Будућност - додао је Лешић.

Оно што Игокеа мора да поправи је игра у одбрани док напад функционише доста добро.

- Нема много паметовања и морамо бити бољи у одбрани. Цибона нам је дала 50 поена у првом полувремену, што је недопустиво. Падала нам је концентрација у појединим тренуцима, поготово мени, што су домаћи играчи кажњавали. Морамо више да стиснемо у одбрани и да заратимо на паркету те помажемо једни другима у дефанзиви, јер од ње креће све. Поене морамо да тражимо из одбране и разигравамо се из ње - истакао је Лешић.

Превагнуо скок

Тренер Игокее Ненад Трајковић рекао је да превагнула скок игра.

- Друго полувреме било је много боље, поготово последња четвртина где су они постигли само 12 поена захваљујући нашим добрим скоковима у нападу. На крају је то и пресудило, јер смо сакупили 15, а они девет лопти. Имали смо проблем с играчем који нам је требало да донесе предност у АБА лиги, пуно смо времена изгубили с њим, концентришући се на њега, међутим, успели смо то некако да преболимо - казао је Трајковић, који је мислио на Орланда Џонсона са којим је прије овог меча раскинута сарадња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана