Сава Лешић један од кључних играча Игокее: Са Трифуновићем по високу позицију

Милан Зубовић
Сава Лешић један од кључних играча Игокее: Са Трифуновићем по високу позицију

Бањалука - Останак Саве Лешића у Игокеи обрадовао је све симпатизере овог клуба пошто је ријеч о најбољем играчу тима из прошле сезоне. Управа екипе из Александровца и крилни центар нису имали разлога за прекид сарадње па је активирана опција из уговора о останку.

- Имао сам жељу да останем у Игокеи и драго ми је што је и клуб имао исти интерес па ћемо наставити сарадњу. Прошла сезона била је турбулентна и најважније је да смо испунили основни циљ и осигурали опстанак. Сада морамо много боље, јаче и озбиљније. Чекамо играчка појачања док је Трифуновић већ стигао. Не смемо да полећемо и морамо размишљати од утакмице до утакмице да не буде успона и падова већ стабилне игре - изјавио је Лешић.

Другог најкориснијег играча регионалног такмичења из прошле сезоне радује сарадња са новим тренером Александром Трифуновићем који је на клупи замијенио Драгана Николића.

- Познајемо се, али никада ме није тренирао мада је свима јасно да смо добили квалитетног тренера па би самим тим требало да будемо успешнији јер његов долазак обећава борбу за нешто више од самог опстанка односно нека већа дела. Ипак, тешко је говорити о томе док не комплетирамо тим и први пут се састанемо на припремама. Трифуновић је искусан тренер, али нисмо ми ту да оцјењујемо њега већ он нас. Имам велику веру у њега да ће направити добар резултат и ту сам да “погинем” за њега баш као и за све прошле тренере - истакао је Лешић.

До почетка припрема остало је мало мање од два мјесеца, а пауза за Саву траје још од марта када је завршена АБА лига и Игокеа није играла Лигу БиХ.

- Колико год неко мислио да је дужа пауза добра она то у ствари и није јер сваки кошаркаш може да изгуби форму. После сезоне одморио сам десетак дана и онда кренуо индивидуално да тренирам у Београду јер желим да останем фит и спреман дођем на први тренинг. Сезона испред нас биће веома тешка јер ћемо играти АБА лиги у Лигу БиХ - казао је Лешић.

У сезони 2015-16. носио је дрес љубљанске Олимпије која се спојила са Цедевитом па ће сада наступати као један клуб.

- Олимпија је много желела прошле сезоне, али то није направила и чак је испала у нижи ранг док је и Цедевита желела бар финале АБА лиге мада ни он није успела у томе. Иако је ово чудан потез чини ми се да је ипак добар. Оба тима имаће користи јер Олимпија има дворану за тренинге док ће Загрепчани донети финансијска средства. Очекујем их међу четири најбоље екипе, а да ли ће направити нешто више не знам - казао је Лешић.

 

Учинак

Лешић је одиграо све 22 утакмице у АБА лиги током којих је на терену просјечно проводио 27 минута и биљежио 15,2 поена, 6,4 скока, 1,6 асистенција уз индекс корисности 18 те био други најкориснији играч регионалног такмичења из Луке Божића. У каријери играо за Партизан, Црвену звезду, крагујевачки Раднички, Мегу, Химик, Јенисеј, Олимпију, Ређо Емилије и Отингер. Са репрезентацијом Србије има златну медаљу на Универзијади у Шенжену 2011. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана