Саша Пуљизовић, каријеру наставља у Шведској: Хелсингборг корак напријед у каријери

Душан Репија
Саша Пуљизовић, каријеру наставља у Шведској: Хелсингборг корак напријед у каријери

Дервента - Нова станица у сада већ богатој иностраној каријери рукометаша из Дервенте Саше Пуљизовића је члан елитне шведске лиге Хелсингборг.

Иако је овај град познат по фудбалу и чувен по легендарном Хенрику Ларсону, рукометна лопта је по популарности тик уз "бубамару". Док репрезентација једне од најрукометнијих земаља свијета дијели лекције на Европском првенству у Хрватској, Пуљизовић је добио позив који није могао да одбије. Први дио сезоне провео је у Металопластици, са којом је имао уговор до краја сезоне, али су људи из Хелсингборга чак пристали да плате обештећење како би га довели.

- Није чест случај на нашим просторима да рукометаш одлази уз обештећење, па ми је драго да је и мој сада већ бивши клуб нешто зарадио. Прошле седмице сам обавио љекарске прегледе, потписао уговор и упознао се са новим саиграчима и тренером Улфом Стивертсоном, који је осам година водио дански Колдинг. Видио сам да је све на свом мјесту и слободно могу рећи да је ово најсређенији клуб у којем сам до сада играо, а промијенио сам их приличан број, почевши од БиХ, Србије, Аустрије, Румуније, Израела, Турске... - рекао је Пуљизовић.

Како је сам казао, са својих 28 година већ је скупио много интернационалног искуства и напредовао степеницу по степеницу.

- Имао сам и неколико тежих повреда које су ме успориле, али мислим да још нисам достигао максимум. Претходну годину и по одиграо сам на високом нивоу, што није остало непримијећено, па сам имао још неколико понуда. Процијенио сам да је Хелсингборг најбоља опција и мислим да нисам погријешио. Уз то, мој труд и рад почели су да се исплаћују и у финансијском смислу, што је наравно важан сегмент уз стално играчко напредовање - закључио је Пуљизовић.

Радно и током одмора

Полусезону у Шапцу окончао је прије мјесец и празнике провео у Дервенти, али није превише одмарао.

- Остао сам у форми, јер сам свакодневно радио индивидуално. У недјељу путујем у Хелсингборг, а првенство се наставља 30. јануара, тако да ћу имати десетак дана да се прилагодим и надам се спреман дочекам први меч - рекао је Пуљизовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана