Рукометни савез БиХ о случају Нуић: Сви аргументи на нашој страни

Душан Репија
Рукометни савез БиХ о случају Нуић: Сви аргументи на нашој страни

Сарајево - Рукометни савез БиХ јуче је послао ЕХФ-у своје виђење ситуације у случају "Томислав Нуић", због којег се још не зна да ли ће БиХ или Швајцарска на мегдан Норвешкој у баражу за одлазак на Свјетско првенство, потврдио је предсједник Амир Захировић.

Европска кућа рукомета усвојила је жалбу коју је упутила Швајцарска, па је РС БиХ добио рок да до данас пошаље одговоре на све примједбе.

- Аргументовано смо потврдили све наводе за које тврдимо да су тачни и да је делегат Дарко Репеншек имао све техничке услове да не направи грешку коју је на крају крајева и признао - рекао је Захировић.

Нуић се наиме није нашао у записнику за меч посљедњег кола квалификација у којем је БиХ савладала Швајцарску са 21:15 и изборила пласман у бараж. На терену је провео нешто мање од осам минута и при томе постигао гол, па добио искључење, а делегат ни тада није примијетио да га нема у записнику. Када је схватио да није у протоколу удаљио га је са клупе. Репеншек је признао да је Нуић могао наступити, али да га због "техничких недостатака" није уврстио у записник. Он је рекао да у соби за састанке није било принтера и да је записник одштампао непосредно пред утакмицу када је случајно испустио Нуићево име.

- Имамо чак и фотографије штампача и уговоре са фирмом која је задужена за интернет и техничке ствари, тако да вјерујемо у праведну одлуку. Уколико буде другачија, жалићемо се чак и суду у Стразбуру - подвукао је Захировић и додато да одлуку очекује у наредних десетак дана.

Овај случај само је додатно погоршао и онако тешку ситуацију у овом спорту, која јаче него икад пријети да означи крај организованог играња рукомета у БиХ. Рад Савеза практично је блокиран, а не назире се крај сапунице у вези са (не)добијањем пореског броја "новог РС БиХ". Дуговања старог савеза премашила су три милиона марака, а због неријешене ситуације у вези са пореским бројем клубови нису уплатили котизације за сезону 2017/18. Више новца пропало је од грантова министарстава цивилних послова и осталих институција, па је савез тако остао без загарантованих 400.000-500.000 марака.

Могућа оставка

Захировић је крајем 2017. године најавио могуће повлачење, а та опција још стоји отворена.

- Имаћемо управни одбор највјероватније 10. фебруара, када ћемо можда сви поднијети оставке. Могу да говорим у своје име и уопште није проблем да ја одем, јер је ситуација таква да је РС БиХ сам не може промијенити, а колико видим држави није стало до рукомета - рекао је Захировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана