Rukometaši Republike Srpske osvojili prvo mjesto na turniru prisajedinjenja

Srna
Rukometaši Republike Srpske osvojili prvo mjesto na turniru prisajedinjenja

Novi Sad - Muška rukometna ekipa Republike Srpske osvojila je prvo mjesto na kadetskom turniru u Novom Sadu, koji je održan povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Na turniru su nastupile selekcije Srema, Banata, Bačke i Republike Srpske u muškoj i ženskoj konkurenciji koje su se nadmetale u košarci, odbojci i rukometu.

Odbojkašice iz Republike Srpske zauzele su drugo mjesto, dok su košarkašice bile treće.

Košarkaška selekcija Srpske u muškoj konkurencji zauzela je treće, dok a odbojkaši su bili četvrti.

Četvrta mjesta na turniru zauzele su muška selekcija Srpske u odbojci i ženska rukometna ekipa.

Pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović rekao je Srni da su rezultati na turniru bili u drugom planu, a atmosferu u kojoj je odigran turnir ocijenio je kao sjajnu.

On je rekao da je sve odisalo prijateljstvom i srdačnošću i ispoljena je velika gostoljubivost domaćina prema svim učesnicima turnira, posebno iz Republike Srpske.

“Sad sam još više uvjeren da će turnir prisajedinjenja postati tradicionalan, a dogovrićemo hoće li se on održavati u Novom Sadu ili možda u Banjaluci. Datum od istorijskog značaja za srpski narod, Srbiju i Vojvodinu zaslužuje da ovaj sportski turnir postane lijepa tradicija”, rekao je Jaćimović.

Poslije ceremonije otvaranja turnira pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez uručio je Jaćimoviću plaketu-zahvalnicu za podršku održavanju turnira Ministarstvu sporta Republike Srpske, koji je ima simboličan naziv “Ponos 1918”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana