Рукометаши Борац м:тела жестоко од старта у борби на четири фронта

Синиша Котараш
Рукометаши Борац м:тела жестоко од старта у борби на четири фронта

Бањалука - Почетак припрема за други дио сезоне тренер рукометаша Борац м:тела Мирко Микић заказао је за 10. јануар. Пред Бањалучанима је изузетно захтјевна полусезона и борба на чак четири фронта, у ЕХФ Челенџ купу, Премијер лиги, Купу БиХ, те Купу Републике Српске.

- Од самог старта кренућемо јаким темпом како бисмо наставак сезоне дочекали што спремнији. Планирано је да одржимо 26 тренинга, те одиграмо три или четири пријатељске утакмице. Већ смо договорили сусрет са Шамотом из Аранђеловца и та утакмица планирана је за 18. или 19. јануар. Прије тога, 16. јануара, учествоваћемо на једнодневном турниру у Маглају на којем прву утакмицу играмо са Коњухом. У другој, у зависности од резултата, ривал ће нам бити или домаћин Маглај или Слога из Горњег Вакуфа. Ако буде потребе, заказаћемо још једну утакмицу, али са нешто лакшим противником - објаснио је Микић.

Оно што некадашњег стандардног првотимца, а сада шефа стручног штаба радује јесте чињеница да комплетан играчки кадар остаје на окупу.

- Екипи ће бити прикључена и још два или три јуниора, најперспективнија играча из категорије 2000. годишта, које пратимо већ дуже вријеме и код којих је очигледан напредак. А што се тиче појачања, за сада нам, што се мене тиче, не треба нико. Имамо довољан број играча на свим позицијама, задовољан сам оним што имам и нема потребе за било каквим гомилањем играча - категоричан је Микић.

Прву званичну утакмицу Бањалучани ће имати 2. фебруара, када ће одиграти прву утакмицу четвртфинала Купа БиХ, а име ривала ће сазнати 26. јануара, када свој меч осмине финала одиграју добојска Слога и Локомотива из Брчког. Након тога креће “операција Швиеса” и припреме за двомеч са Литванцима.

- Тренутно нам је Куп у првом плану, иако се припремамо и за Швиесу. Они играју у Балтичкој лиги, погледао сам доста њихових утакмица и увјерио се да је ријеч о квалитетном противнику - нагласио је Микић.

Мобилна управа

“Црвено-плави” су пред крај прошле године добили новог предсједника Сашу Кондића и чланове Управног одбора пред којима је важан задатак, квалитетна организација европског двомеча са литванском Швиесом.

- Разрађујемо, у сарадњи са градом и институцијама Републике Српске, план организације утакмице са Литванцима, како би све протекло у најбољем реду. Већ су подијељени задаци, свако зна шта треба да ради и не сумњам да ћемо још једном положити испит. Остало је још да одржимо извјештајну скупштину на којој ће бити поднесени сви извјештаји о раду, потом верификовани нови предсједник и чланови УО и вјероватно ћемо порадити на неким измјенама клупског Статута - истакао је директор Борца Владимир Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана