Рукометаши Борац м:тела почели припреме за нову сезону

Душан Репија
Рукометаши Борац м:тела почели припреме за нову сезону

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела синоћ су почели припреме за нову сезону.

Пред Бањалучанима је најмање 45 дана рада до заказаног почетка Премијер лиге иако је, с обзиром на стање у рукомету, питање да ли ће уопште, а онда када ће, кренути првенство.

У досадашњем дијелу прелазног рока опрему Борца раздужили су Марко Ћеранић, Небојша Јовановић, Михаило Стошљевић, Армин Марић и Немања Безбрадица, а стигла су тројица играча - лијево крило Бојан Рађеновић, лијеви бек Срђан Савић и средњи бек Милан Дакић. Од новајлије из шабачке Металопластике очекује се да уз Горана Даничића диригује игром Борца, а по потреби може да помогне и на лијевом беку, чак и крилу.

- Борац и Металопластика су највећи клубови на овим просторима и сама њихова имена обавезују на највеће амбиције. Упознао сам се са саиграчима, све је за сада одлично и чини ми се да ћемо бити прави спој младости и искуства. Очекујем да период прилагођавања прође без проблема, а о клубу и играчима сам много сазнао од бившег саиграча Горана Тркуље, који је на неки начин и “крив” што сам дошао у Борац - рекао је Дакић, који је био и јуниорски репрезентативац Србије.

Тренер Бојан Унчанин на располагању има 22 играча, с тим што ће за неколико дана рачунати и на Срђана Мијатовића, који је тек стигао с Европског првенства за играче до 20 година. Цјелокупне припреме биће обављене у Бањалуци, а за двадесетак дана слиједе и прве утакмице. Потврђено је и учешће на турниру у Горњем Вакуфу, а још се чека потврда за један турнир у Србији.

  • Не бих да дајем велика обећања. Прошле године потенцирана је титула и то је младој екипи био додатни терет. И ове године је слична ситуација, нисмо много искуснији, па могу да обећам добар рад на сваком тренингу. Наравно, желимо добру сезону, али хоћу да идемо корак по корак, без непотребног терена на леђима - рекао је Унчанин.

Још се чека договор са Бакијем

Бањалучани ће послије двије године паузе играти на међународној сцени, а жријеб за друго коло Челенџ купа спојио их је с азербејџанским Бакијем. Како би смањили трошкове, челници два клуба ступили су у контакт и показали спремност да једна екипа буде домаћин обију утакмица, али још није познато да ли ће оне 6. и 7. октобра бити игране у Бањалуци или Бакуу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана