Ревија младости и каратеа у Борику

Дарко Пашагић
Ревија младости и каратеа у Борику

Бањалука - Карате клуб "Синђелић", који је био домаћин 14. Међународног турнира "Бањалука опен 2018", имао је највише успјеха на овој смотри која је окупила 685 каратиста и 41 клуб из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Словеније, Црне Горе и Хрватске.

Међутим, његови резултати нису се рачунали у генералном пласману, гдје је прво мјесто припало бањалучкој Енергији са 63 бода. Други је Карате клуб "Шеснаеста" из Бањалуке са 61, а трећа добојска Слога са 60 бодова.

- Познато је да домаћин на оваквим смотрама има највише такмичара, па се из фер-плеја његови резултати бришу из генералног пласмана. Међутим, стварно смо били без премца - нагласио је тренер Карате клуба "Синђелић" Мирољуб Кременовић.

За најбоље појединце ове смотре за све узрасне категорије у катама и борбама екипно и појединачно проглашени су Милан Смиљић (КК "Шеснаеста") и Јана Крнетић (Кастра, Бањалука).

- Од свих учесника смо добили похвале за добру организацију и видим да су сви презадовољни отишли из Бањалуке. То нам даје додатни мотив да наредне сезоне када ће се одржати 15. турнир будемо још бољи, али и да покушамо да на ову смотру доведемо још већи број такмичара - додао је Кременовић.

Каратисти Енергије за нијансу су били успјешнији од ривала, али њихов успјех добија на тежини, када се зна да су такмичари бањалучког клуба наступили само у борбама.

- Као што је познато и овдје смо наступили само у борбама, али смо успјели да надмашимо конкуренцију. Домаћину свака част за успјешну организацију, а нама ће овај тријумф у генералном пласману бити додатни подстрек за наставак сезоне - нагласио је један од тренер Енергије Борис Поповић.

Сениори

Током "Бањалука опена 2018" у Спортској дворани "Борик" одржана је и завршница шампионата Републике Српске у појединим категоријама. Код сениора у категорији до 84 килограма шампион је постао Драган Адамовић (Карате клуб "Синђелић", Бањалука), док је код сениорки преко 68 килограма најбоља била Андреја Момчићевић (КК Слога, Добој). У екипној конкуренцији код сениора шампион Српске постала је екипа "Синђелића", а код сениорки бањалучке Кастре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана