Ретро дрес омаж златној генерацији Борца

Дарко Пашагић
Ретро дрес омаж златној генерацији Борца

Бањалука - Фудбалски клуб Борац 11. маја прославио је 30 година од највећег успјеха у историји, када је у финалу Купа маршала Тита савладао фаворизовану Црвену звезду са 1:0 голом Сенада Лупића, а јуче су промовисали нову гарнитуру дресова за сезону 2018/19, која ће бити вјерна реплика дресова са те утакмице.

По ријечима спортског директора Бањалучана Марка Максимовића овај дрес биће прилика да се на својеврстан начин одуже тој златној генерацији, коју је са клупе предводио Хуснија Фазлић.

- Овај дрес је донио највећу радост Борцу 1988. године. Тада сам имао четири године и мени је ово најљепши дрес. Борац је желио да се одужи генерацији која је остварила највећи успјех у историји па ћемо играти у реплици тих дресова. Он ће бити и додатна обавеза да играч у предстојећој сезони пруже свој максимум - нагласио је Максимовић.

Нове дресове израдила је “Јувента спорт”, а њен директор Срђан Јаћимовић изразио је наду да ће у новој опреми “црвено-плави” заиграти још боље и ускоро се вратити на стазе старе славе.

- Ове године навршило се 30 година од тог величанственог успјеха и освајања Купа маршала Тита, па смо дошли на идеју да и на овај симболичан начин обиљежимо тај јубилеј. Морам да се захвалим и капитену тадашње генерације Дамиру Шпици, који нам је уступио свој дрес из 1988. године да направимо реплику. Дрес је идентичан 99 одсто. Наравно, мало смо модификовали стари за модерно доба. Оно што је новина на њему је амблем на којем је пехар који су фудбалери Борца подигли послије побједе над Црвеном звездом у финалу - истакао је Јаћимовић.

Повратник на Градски стадион и капитен у наредној сезони Саша Кајкут нагласио је да ће учинити све да што прије остваре зацртане циљеве клуба.

  • Дрес је изузетног дизајна и подсјећа на велики успјех Борца. Ми треба да га натопимо знојем, да схватимо за какав грб се боримо и да се што прије вратимо у Премијер лигу БиХ. То нам је једини циљ и у име свих играча из ове екипе обећавам да ћемо учинити све да га испунимо. Изазова у прволигашком каравану Републике Српске се не бојимо и очекујем да већ наредне године у ово доба будемо чланови елитног друштва - рекао је Кајкут.

Ништа од пута у Србију

Са Градског стадиона су најављивали да би неколико дана могли провести на мини-припремама у Србији, гдје би одиграли неколико утакмица, али од тога неће бити ништа.

- Отпао је одлазак у Београд јер је почела Суперлига Србије и нисмо могли да пронађемо адекватне противнике. Тражимо ривале и у Хрватској, причали смо и са њиховим друголигашем Дугопољем. Тражимо ривала за меч овог викенда, видјећемо шта ће бити - нагласио је Максимовић.

Тркуља на поштеди

Млади голман Борца Немања Тркуља добио је неколико слободних дана.

- Као што је познато он дуго није играо због повреде, у међувремену је и оперисао препоне, па је добио дозволу да неколико дана скокне до мора, јер му одговара слана вода да би се што прије у потпуности опоравио - нагласио је тренер Борца Дарко Војводић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана