Реновирани Борац спреман за врх табеле

Никола Лучић
Реновирани Борац спреман за врх табеле

Бањалука - Почетак припрема за нову сезону Куглашки клуб Борац дочекује са доста промјена у организационом и маркетиншком погледу.

Нови тренер актуелног освајача Купа РС је дугогодишњи предсједник клуба Душан Кудра, док ће Жељко Митровић обављати дужност шефа спортског сектора, функције коју је увела нова управа на челу са предсједником Ненадом Талићем. Играчки кадар појачан је доласком младог репрезентативца БиХ и доскорашњег члана Козаре Драгана Шукала. Кудра не крије да су амбиције Бањалучана високе, али наглашава да ће бити потребно много рада како би били остварени жељени резултати.

- Прво ћемо три седмице тренирати у Бањалуци, а онда је у плану да учествујемо на разним турнирима у Србији и БиХ. Сезона неће почети прије 15. септембра. Борац увијек има амбиције да буде првак, али желимо трофеје и у Купу РС и БиХ. Нико нам ништа неће поклонити, све ћемо морати да заслужимо. Међутим, не сумњам у наш квалитет - рекао је Кудра. 

Борац у септембру обиљежава шест деценија постојања, а свечаност ће бити обиљежена како и заслужује овај колектив.

- Поред обиљежавања годишњице, у нову сезону крећемо са новим логом и опремом. Додао бих и да ће наши јуниори и кадети учествовати на турнирима у Србији, од којих се издваја такмичење у Суботици, а све у циљу изласка на европску сцену - рекао је Талић.   

Посушје, Ревита и Рудар из Какња су највећи ривали, али капитен екипе Љубинко Џајић најављује жесток рад у припремном периоду и напад на сам врх.

- Никад се не одричемо борбе за титулу. Претходних година ситуација у клубу била је другачија, играчки кадар је био такав да су постигнути резултати били наш максимум, али надам се да ће ове сезоне бити боље и даћемо све од себе да се боримо за прва два мјеста. Учесници смо и НБЦ купа ове године у Апатину, треба да се добро спремимо, оправдамо наш пласман и остваримо што бољи резултат - рекао је Џајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана