Ratko Đurković, trener Borac m:tela: Jedinstvo nas vodilo do trona

Ivan Dragičević
Ratko Đurković, trener Borac m:tela: Jedinstvo nas vodilo do trona

Banjaluka - Uspjeli su rukometaši Borca m:tel da prevaziđu sebe i sa klupe vođeni Ratkom Đurkovićem osvoje četvrtu titulu šampiona BiH.

Bilo je mnogo problema i poteškoća tokom cijele sezone, ali su "crveno-plavi" uspjeli da se vinu iznad toga i u uzbudljivoj završnici prvenstva okite se titulom. Iako su Izviđač i Vogošća važili za favorite tokom cijele sezone, Borac je pokazao kvalitet u najvažnijem momentu, što je dovelo do velikog slavlja. Na naše pitanje kako se osjeća poslije osvajanja prvenstva Đurković je imao jasan odgovor.

- Šampionski. Utrnuo sam, ovo je stvarno veliki uspjeh. Iz drugog plana smo došli do titule, borili smo se i pokazali veliku želju. Dokazali smo da kada smo kompletni možemo da igramo sa svakim i konačno smo dočekali sve raspoložive snage u Ligi 4 s tim da je Đorđe Ćelić propustio uvodna dva meča. Završnica je bila izuzetno ujednačena, da Vogošći nije oduzet bod svi bismo bili jednaki i tu na težini dobijaju naše fenomenalne partije u "Boriku" gdje smo nadigrali sve rivale. Moram da čestitam i ostalim ekipama, naročito Konjuhu koji je iz drugog plana napravio veliki uspjeh - rekao je Đurković.

Ljetos je ekipa doživjela velike promjene, došlo je dosta novih igrača, a i Đurkoviću je bila debitantska sezona na klupi Borca. Trebalo je vremena da sve dođe na svoje, a u tome nikako nisu pomagale povrede. Sezona za Banjalučane još nije završena, jer ih predstojećeg vikenda očekuje završnica Kupa BiH u Mostaru.

- Ne pada mi na pamet da spuštam atmosferu poslije ovog uspjeha, jer igrači treba da uživaju u tome. Napravili su veliku stvar, a u Mostar idemo rasterećeni sa željom da napravimo novo iznenađenje. Više prostora za igru mogli bi da dobiju mladi igrači sa manjom minutažom poput Arsenija Bubića i Marka Ćeranića, ali moramo da budemo oprezni, jer tamo putujemo kao šampioni - dodao je Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana