Ragbijaši Zečeva i Zvezde oduševili publiku

Dušan Repija
Ragbijaši Zečeva i Zvezde oduševili publiku

Banjaluka - Prva ragbi utakmica u Banjaluci poslije 1953. godine između Bijelih zečeva i Crvene zvezde završena je pobjedom vicešampiona Srbije rezultatom 26:6.

Prijateljski meč u subotu naveče, na stadionu Krajine, bio je prvi za Zečeve i nije imao rezultatski značaj, ali je pokazao da momci imaju zavidno umijeće ako se uzme u obzir da su tek prije četiri mjeseca počeli da treniraju ragbi.

Publika, njih više od 300, uživala je u akcijama pravih gladijatora i može se reći da je susret ispunio cilj - publika se upoznala sa ovim sportom i u sljedećim mjesecima vjerovatno će se broj od dvadesetak igrača koji treniraju tri puta sedmično iz dana u dan povećavati. Zečevi su na ovom meču bili pojačani dvojicom igrača iz Srbije, koji su pritekli u pomoć i "uvezali" redove domaćina, a upravo je jedan od njih, Vladan Kikanović, momak iz Srebrenice koji živi u Beogradu i reprezentativac je Srbije, postigao istorijske poene za Zečeve. Pred kraj utakmice odličnim prodorom je nadmudrio odbranu Zvezde i obezbijedio mjesto u istorijskim knjigama banjalučkog ragbija.

Osnivač i kapiten kluba Sreten Zec prezadovoljan je premijernom utakmicom i načinom na koji su članovi njegovog tima odigrali meč.

- Prezadovoljan sam utakmicom i rezultatom koji nije bio u prvom planu, ali važno je da se nismo obrukali i da smo pokazali da se sa velikom voljom i željom sve može. Zvezda je ozbiljan klub i daje mnogo reprezentativaca, tako da ne treba trošiti riječi o njihovom kvalitetu. Većini naših igrača ovo je bila prva utakmica u karijeri i moram istaći da su pokazali potencijal i veliku borbenost - rekao je Zec.

On je dodao da će Bijeli zečevi nastaviti sa treninzima, a za jesen su planirane i nove provjere.

- Igraćemo sa drugoligaškim ekipama iz Srbije da bi se što bolje pripremili, jer od iduće godine planiramo da se uključimo u Drugu ligu Srbije - istakao je Zec.

Vrlo pozitivno mišljenje o ovom meču imao je i kapiten Beograđana  Ivan Đorđević.

- Fenomenalna stvar za Banjaluku i Republiku Srpsku, jer sa ovom utakmicom praktično započinje nova epoha kada je u pitanju ragbi na ovim prostorima. Rezultat uopšte nije bitan, važna je popularizacija i približavanje ragbija gledaocima, a po onom što sam video Banjaluka je vrlo plodno tlo za ovaj sport. Rado smo se odazvali pozivu naših prijatelja, oduševljeni smo gostoprimstvom i pozivam Bijele zečeve da dođu u Beograd kako bi im se odužili za sve što su nam priredili ovde - rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana