Radnik se u balonu sprema za Široki Brijeg

Igor Stanišić
Radnik se u balonu sprema za Široki Brijeg

Bijeljina - Zbog nedostatka adekvatnih uslova za rad fudbaleri Radnika primorani su da se u balonu pripremaju za sutrašnji meč sa Širokim Brijegom.

Bijeljinici su u prošlom kolo osvojili bitan bod na gostovanju kod Sarajeva i sada su blizu plasmana u Ligu za prvaka. Tu utakmicu su arhivirali i okreću se nezgodnom rivalu, ali su se za ovaj meč pripremali nešto drugačije nego što je uobičajeno.

- Treninge sprovodimo u balonu, jer nismo u mogućnosti da radimo na otvorenom. Činjenica je da Radnik nema teren sa vještačkom podlogom pa smo primorani da improvizujemo i da održavamo našu formu u zatvorenom prostoru. Bitno nam je da održavamo kondiciju i da neke taktičko-tehničke zamisli sprovodimo onoliko koliko nam mogućnosti pružaju - rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

On se nada da će njegova ekipa pružiti još jednu dobru partiju kako bi što prije obezbijedila ulazak među prvih šest.

- Široki Brijeg je još jedna u nizu prepreka ka ostvarenju cilja, a to je šesta pozicija. Najbitnije je da su gotovo svi igrači zdravi i da nemamo igrača pod suspenzijama. Priključio nam se i Ševko Okić koji vuče nezgodnu povredu još od priprema u Budvi - dodao je Žižović.

Podršku bivšem klubu dao je Samir Memšević, koji sada nosi dres Groningena. On se rado sjeća vremena provedenog u Radniku.

- Klub i Bijeljina će mi u sjećanju ostati zauvijek. Ponekad pogledam video snimke sa finala Kupa BiH i uvijek mi izmami osmijeh na lice. Bio je to prvi trofej na najvišem nivou i za Radnik i za većinu nas. Velika mi je čast što sam tada bio kapiten tima i podigao pehar. To je nezaboravno. Mislim da je tada Bijeljina izgledala kao pravi fudbalski grad, jer napraviti tako velike stvari sa, tako reći, malim klubom u BiH je impozantno - istakao je Memišević.

Radno na stadionu

Slika: radnik stadion

U Radniku su trude da obezbijede dobre uslove za utakmicu protiv Širokog Brijega, koja je na programu sutra. Zbog toga su uloženi maksimalni napori da teren bude očišćen od snijega kako ne bi bilo smetnji pri odigravanju meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana