Radnik nastavio gdje je stao prošle sezone

Darko Pašagić
Radnik nastavio gdje je stao prošle sezone

Bijeljina - Fudbaleri Radnika, koji su u prvom kolu novog šampionata savladali Sarajevo sa 2:1 nisu mogli poželjeti bolji start.

Trijumf je još slađi, jer se do njega došlo u posljednjem minutu golom novajlije Ognjena Đelmića, koji je na najljepši mogući način krunisao dobru igru ekipe, koju sa klupe predvodi Mladen Žižović.

- Nastavili smo tamo gdje smo stali na kraju prošle sezone, kada smo pružali takođe kvalitetne partije. Odigrali smo dobru utakmicu, od početka smo znali šta želimo i nagrada za sav trud, koji su igrači pružili tokom priprema i tokom ovih 90 minuta stigla je u finišu susreta. Imali smo znatno više zrelih prilika od rivala i naša pobjeda je čista kao suza - naglasio je Žižović.

Mladog stručnjaka posebno raduje činjenica što su se novajlije sjajno uklopile i tako se već na startu sezone pokazalo da ova ekipa Radnika neće biti ništa slabija od prošlogodišnje.

- Neće nas ova pobjeda uljuljkati, već očekujem još bolja izdanja u nastavku sezone. Čini mi se da će u ovom prvenstvu biti dosta ekipa prilično izjednačenog kvaliteta i zbog toga u svaki meč treba ući maksimalno skoncentrisano. Već u narednom kolu bićemo na teškom ispitu kod novog premijerligaša Tuzla sitija. Imaju odličnu ekipu, ali nikog se ne bojimo i to ćemo dokazati ove sezone - dodao je Žižović.

Jedan od najboljih aktera susreta bio je iskusni čuvar mreže Bijeljinaca Mladen Lučić, koji je u nekoliko navrata odličnim intervencijama spriječio Sarajlije da postignu pogodak.

- Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi i zbog toga ova tri boda dobijaju na težini. Uspjeli smo da u posljednjem minutu susreta dođemo do pobjede, što pokazuje da ova ekipa ima ne samo kvalitet, već i jak voljni momenat - naglasio je Lučić.

Njemu je ovo već treća sezona u Radniku, a na početku ove je potpisao novi dvogodišnji ugovor.

- Nešto što je dobro ne treba mijenjati. Odlično se osjećam u Bijeljini i vjerujem da će ova sezona biti još bolja nego prethodne. Dva puta smo igrali u Ligi za prvaka, a očekujem da i ove budemo u samom vrhu. Možda i po drugi put u klupskoj istoriji izborimo plasman na međunarodnu scenu. Naš dalji put mogao bi da odredi možda već i naredni susret u kojem ćemo biti na teškom ispitu protiv novajlije. Ali, ako ponovimo igru kao protiv Sarajevo možemo da se nadamo novim bodovima - dodao je Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana