Прволигаши тренирају на снијегу и хладноћи

Дарко Пашагић
Прволигаши тренирају на снијегу и хладноћи

Бањалука - Дугогодишња бољка клубова, звана беспарица и ове зиме одразиће се на квалитет припрема прволигаша Српске, а само два од 12 успјеће да дио тренинга обаве у топлијим крајевима, док ће остали морати да сналазе како знају и умију.

Водећи тандем, Борац и Слога, успјеће ове зиме да дио припрема проведу у иностранству, а и Бањалучанима, а и тиму из Горњег Црњелова дестинација ће бити Анталија.

- Готово је извјесно да идемо у Турску, а ако се то случајно изјалови, ићи ћемо на Црногорско или Хрватско приморје. Иако имамо терен са пластичном травом, ефекти рада ће бити пуно бољи ако одемо у топлије крајеве, као и могућност да пронађемо адекватне ривале за контролне утакмице - истакао је спортски директор Борца Марко Максимовић.

Фудбалери Слоге ишли су на припреме у Анталију још док су били у нижим лигама, а устаљену праксу неће мијењати ни сада када су једини конкурент Борцу за пласман у Премијер лигу.

- Устаљену праксу, која се показала као добитна комбинација не мењамо. За разлику од већине других клубова немамо финансијских проблема и сасвим је нормално да побегнемо из ових тешких услова, негде где ћемо моћи нормално да радимо - рекао је шеф стручног штаба Слоге Драган Мићић.

За разлику од њих пред Рудар Приједором, Жељезничар Спорт тимом, Козаром, Подрињем, Славијом, Сутјеском, Алфа Модричом, Слободом, Дрином и Текстилцем је још једна тешка зима, а у овим клубовима се надају да ће бити нешто блажа и омогућити колико, толико нормалан рад.

- Једноставно нисмо у могућности, као и већина осталих клубова да си приуштимо одлазак на припреме. Остаје нам да навијамо да зима буде блага и да не буде превише снијега да бисмо ипак могли некако да се припремимо - нагласио је тренер Рудар Приједора Неџад Жерић.

Од десет поменутих клубова у два је ситуација нешто боља, јер Жељезничар Спорт тим, а одскора и Текстилац, имају терене са вјештачком травом.

- Сада смо у много повољнијем положају и имаћемо колико, толико нормалне услове за рад - истакао је тренер и голман Дервенћана Дејан Плиснић.

Премијерлигаши

Од три премијерлигаша из Републике Српске сви ће један дио припрема провести у иностранству. Радник ће десетак дана провести у Будви, док ће Крупа највјероватније у стару базу, у Истри (Медулин или Умаг). Трећи премијерлигаш Звијезда 09 седам дана боравиће у Словенији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана