Прволигаши неспремни чекају првенство

Дарко Пашагић дописници
Прволигаши неспремни чекају првенство

Бањалука - Ако је судити по свему виђеном ове зиме 12 прволигаша Републике Српске наредног викенда кренуће у битку за бодове недовољно спремно и са мањком утакмица у ногама.

Иако су се максимално трудили да што спремније дочекају наставак сезоне, временске прилике су биле против њих. Ниске температуре и велике сњежне падавине тренере су онемогућавали да у дјело спроведу зацртане планове. Нису одрадили довољан број тренинга, нису одиграли довољан број контролних мечева, а неки од њих нису имали ни генералну провјеру.

Козара је као и многи други клубови морала присилно да замијени вањски терен за унутрашњи па је протекле седмице вјежбала у Спортско-рекреативном центру "Сењак".

- Требало је да имамо генералну провјеру са Рудар Приједором у Крупи, али је снијег све пролонгирао. Планирано је да у суботу отворимо прољећну сезону против Слободе из Мркоњић Града и надам се да ће се снијег отопити и тако нам створити било какве услове за игру. Уколико тако не буде, као алтернативу смо понудили терен у Крупи на Врбасу, али бисмо тамо били домаћини у петак. Имамо за то сагласност Слободе, али видјећемо. За сада импровизујемо са радом у балону. На залеђеним теренима могли смо само трчати. Било каква промјена смјера у таквим условима је ризик, јер може проузроковати повреду - нагласио је тренер Козаре Вуле Тривуновић.

Уз Козару и Рудар Приједор "генералку" је морао одгодити и Текстилац Корт, који није играо са шамачким Борцем због лошег стања терена у Дервенти. Три поменута клуба ове зиме нису успјели да одиграју ни половину планираних контролних сусрета.

- Наш стадион није у употребљивом стању, а евентуалне нове падавине само би закомпликовале ситуацију, због десетак центиметара снијега и формираног леденог слоја. Принуђени смо да тренирамо у спортској дворани, а колико ће то да се одрази на физиономију игре када изађемо на терен видјећемо - рекао је кормилар Текстилца Марко Стојић.

Славија је одиграла генералну провјеру и пет од шест планираних сусрета, али оно што брине њиховог стратега Драгана Радовића је чињеница да ниједан меч није одигран на природној подлози.

- Свих пет сусрета одиграли смо на теренима са вјештачком травом, сада се треба навикнути на праву траву и земљу. Услови у којима смо тренирали су посебна прича. Све је била чиста импровизација, а шта ће од свега бити, видјећемо - рекао је разочарано Радовић.

Слична ситуација је и са Подрињем, које је одиграло пет од шест утакмица, као и генералну провјеру, али њихов шеф стручног штаба Сенад Хаџић није задовољан.

- Како да будем, када знам да смо урадили само између 70 и 75 одсто од планираног. И добар дио тога у ненормалним условима. Шта ће бити када се првенство настави видјећемо, али је јасно да смо сви били на мукама, ипак највише играчи и ми тренери, који смо дали све од себе, али право је питање, колико је то све вриједјело - истакао је Хаџић.

Ако се погледа број планираних и број одиграних утакмица, онда се чини да су у најбољем положају Звијезда 09 и Дрина, који су од девет планираних одиграли девет, односно од седам седам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана