Prve utakmice polufinala Kupa RS: Alfa Modriča iznenadila Radnik

I. S. - D. P.
Prve utakmice polufinala Kupa RS: Alfa Modriča iznenadila Radnik

Bijeljina/Trebinje - Aktuelni osvajač Kupa Republike Srpske Radnik iz Bijeljine neočekivano je poražen kao domaćin na stadionu Proletera u Dvorovima u prvom polufinalnom susretu od jesenjeg šampiona Druge lige RS, grupa zapad, Alfa Modriče rezultatom 2:3.

Najveće zasluge za to pripadaju trostrukom strijelcu Neđi Šuki, koji je već u 13. minutu pomalo neočekivano donio gostima prednost od 1:0. U 28. minutu poslije pritiska Bijeljinaca Vladimir Bradonjić je pogodio za 1:1, da bi u 44. minutu došlo do potpunog rezultatskog preokreta, kada je sopstvenu mrežu pogodio igrač Modričana Momko Kojić. Svi su tada mislili da će izabranici Mladena Žižovića rutinski privesti kraju posao u ovom meču. U nastavku blijedo izdanje Radnika, što je iskoristio Šuka i pogocima u 54. i 55. minutu donio svom timu veliku pobjedu.

U sudaru prošlogodišnjeg finaliste, drugoligaša Republike Srpske Leotara iz Trebinja i premijerligaša Krupe bilo je neriješeno, 0:0. Iako nije bilo pogodaka, viđena je veoma zanimljiva utakmica, koja je odigrana po kišnom vremenu. Bliži pobjedi bio je kombinovani sastav koji je na teren izveo šef stručnog štaba tima iz kanjona Tijesno Slobodan Starčević. Njegovi fudbaleri promašili su nekoliko baš izglednih prilika, tako da će odluka o finalisti pasti u revanšu, koji je na programu, kao i onaj u Modriči, 25. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana