Просинечки стартовао ремијем

nezavisne.com
Просинечки стартовао ремијем

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине је у понедјељак рано ујутру по нашем времену у пријатељском мечу са Сједињеним Америчким Државама на стадиону СтабХаб Центер у Лос Анђелесу ремизирала 0:0.

Прву прилику имао је домаћи састав када је Сапонг покушао са ивице казненог простора, али је Ибрахим Шехић избацио лопту у корнер.

Лука Менало је у 29. минути одлично прошао по лијевој страни и убацио лопту у противнички казнени простор ка Мерсудину Ахметовићу, али дефанзивци САД-а добро реагују испред бх. нападача и отклањају опасност. Покушао је и Горан Закарић у 41. искоса са десне стране, а лопта је отишла изнад пречке гола Била Хамида.

Најбољу прилику у првом полувремену је имао Менало у 43. Нападач 'змајева' је одузео лопту америчким одбрамбеним играчима на седам метара од гола, али његов шут одлично брани голман Хамид.

САД у 51. има одличну прилику. Кристиан Ролдан је проиграо Јордана Мориса који излази сам пред Шехића и шутира поред гола.

Само минуту послије Волкер Зимерман прави прекршај над Меналом у свом казненом простор и судија је показао на бијелу тачку. Одговорност са 11. метара је преузео капитен бх. тима у овом мечу Харис Медуњанин, но погађа стативу.

Након убачаја Мата Полстера у 60., Кристиан Ролдан је из повољне позиције послао лопту поред десне стативе Шехићевог гола.

Агилни Менало је задавао доста проблема дефанзивцима САД-а. Овај нападач се у 65. изборио за прилику, али његов шут са ивице шеснаестерца брани Закари Стефен.

Огњен Тодоровић у 73. пролази по лијевој страни, али је изблокиран, лопта се одбија до Елвира Кољића који шутира преко гола.

До краја сусрета обје селекције су имале неколико покушаја, али се резултат није мијењао.

Селектору Роберту Просинечком ово је био деби на клупи бх. тима.

"Задовољан сам игром коју су момци приказали вечера. Показали су карактер и након промашеног пенала наставили да играју отворено. У том периоду створили смо и доста прилика. Дефинитивн смо видјели доста позитивних ствари од овог тима вечерас", рекао је Просинечки.

Репрезентација БиХ ће за три дана у Сан Антониу одиграти још један пријатељски меч са селекцијом Мексика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана