Прољећна голгетерска ренесанса Крајишника

Данијел Радујковић
Прољећна голгетерска ренесанса Крајишника

Бијељина - Један од главних адута Звијезде 09 у борби за титулу у Првој лиги РС је млади везни фудбалер Дамјан Крајишник (21) који игра одлично овог прољећа и неумољиво тресе мреже противничких екипа.

Потез новог тренера екипе Миодрага Пантелића да га са позиције задњег везног помјери ближе голу ривала показао се као одличан, пошто је Крајишник за пет утакмица у наставку сезоне постигао осам голова, више од било ког играча у првенству. Поготово ефикасан био је на посљедње три утакмице, у којима је постигао чак седам погодака, чиме се не могу похвалити ни нападачи. На свом конту укупно има 11 голова на 19 утакмица и тренутно дијели друго мјесто на листи стријелаца са двојцем из Рудар Приједора Огњеном Јаћимовићем и Демиром Јакуповићем. Испред њих је Дамјанов клупски колега Миљан Говедарица, који је једном више затресао мрежу ривала. Њих двојица и Селмир Махмутовић (осам голова) представљају незадржив тројац Звијезде 09 овог прољећа.

- Искрено да кажем нисам ово очекивао. Никада нисам имао овакву голгетерску серију, а против Текстилца сам први пут постигао хет-трик. Није ми се дешавало да дајем голове на оволико утакмица заредом. Једва чекам сљедеће мечеве и волио бих да наставим у овом ритму. Пантелић ме је премјестио на офанзивнију позицију, па сам сада задужен за голове и асистенције. Очигледно је да ми боље одговара ова позиција. Говедарица, Махмутовић и ја се добро слажемо, нема ни трунке сујете и не би ми сметало да неко од њих буде најбољи стријелац лиге. Атмосфера у екипи је одлична, а Махмутовић и Никола Мазић су ти који су увијек спремни да је одрже на високом нивоу - казао је Крајишник.

Долазак у тим из етно-села Станишићи прошлог љета био је прави потез, јер је добио прилику да додатно напредује и бори се за највеће циљеве, а то је титула и пласман у Премијер лигу БиХ.

- Након што сам имао добру полусезону у Подрињу имао сам доста понуда, али сам одлучио да идем степеницу по степеницу. Звијезда ми је највише одговарала, код куће сам и хтио сам да имам неки циљ. У Подрињу смо били на средини табеле, а овдје је свака утакмица "на нож" и иде се на побједу. Кроз млађе категорије Партизана, касније у Сарајеву увијек је био побједнички дух у мени и зато сам одлучио да одем у Звијезду - додао је Крајишник.

Бијељинци тренутно имају два бода више од Рудар Приједора и ова два клуба до краја сезоне водиће велику борбу за титулу.

- Задовољан сам како играмо ове полусезоне. Зимус је дошао нови шеф струке и наметнуо је свој стил игре који је доста нападачки, атрактиван, тако да смо постигли баш пуно голова и мислим да ћемо наставити тим темпом до краја првенства. Играмо офанзивни фудбал, то нас је некада и коштало, као на примјер против Крупе у Купу, али не одустајемо од тог стила и надам се да ће нас та тика-така задржати на првом мјесту - закључио је Крајишник.

Једва чека дерби са Рударом

Због суспензије Дамјан Крајишник је пропустио дерби против јединог кандидата за титулу Рудар Приједора, па зато чека наредна два у Лиги за првака.

- Направио сам глупост меч прије гостовања у Приједору, јер сам добио црвени картон. У наредне двије утакмице желим да се искупим. Биће тешко до краја сезоне, доста смо се истрошили, бојим се да не буде засићења због великог броја утакмица, али надам се да неће. Што се тиче квалитета, мислим да само уз Рудар, ако не за два, онда за једно копље испред осталих - казао је Крајишник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана