Princeze sa 54:0 idu u plej-of

Danijel Radujković
Princeze sa 54:0 idu u plej-of

Brčko - Ženskom odbojkom u BiH proteklih 11 godina vlada ekipa Bimal Jedinstva, koja je u istom ritmu nastavila i ove sezone, samo još dominantnije, pošto je u Premijer ligi ostvarila svih 18 pobjeda uz nevjerovatan set količnik 54:0.

Zbog toga se u predstojećem plej-ofu ne postavlja pitanje da ali ih neko može pobijediti, nego da li će im neko otkinuti set. Upravo to je i cilj "princeza", uz naravno primarni - 12. titulu u nizu.

- Upravo tome težimo i jedva čekamo da počne plej-of. Definitivno smo prezadovoljne urađenim ove sezone i ponosna sam na ovu ekipu, fenomenalno je bilo igrati sa njima. Na početku sezone mnogi su sumnjali u nas, pričali razne priče, jer se ekipa promijenila, pet-šest igračica je otišlo, došle su nove, ali smo već sada razuvjerili one koji su imali neke sumnje - kazala je igračica Bimal Jedinstva Ana Gajić.

Tolike godine dominacije nisu uljuljkale ekipu iz Brčkog koja uvijek pronađe motiv da dođe do nove pobjede, bez obzira na jačinu protivnika.

- Nemamo problema sa motivom, jer nakon 11 titula ne možemo da dozvolimo opuštanje, trudimo se da se tradicija održi, a motiv je uvijek prisutan. Ipak, u neke mečeve uđemo malo opuštenije, jer smo nekim ekipama dozvolile da osvoje više poena nego što je trebalo, ali na sreću uvijek se nekako podignemo i prvi stignemo do 25. poena - dodala je djevojka rođena u Gacku.

Sa jedne strane prijaju pohvale zbog dominacije, ali je to sa druge strane i kamen spoticanja za još veći iskorak u Evropi, pošto Brčanke jednostavno nemaju adekvatnog rivala i dovoljno teških mečeva u prvenstvu.

- Imamo samo dva koliko-toliko jaka rivala, Gacko i Kulu Gradačac, što se odražava na slabije igre u Evropi u pojedinim momentima. Tamo se igra znatno brže, a kažnjavaju se svi padovi u igri. Uprava je prezadovoljna ekipom i trudiće se da nas održi na okupu i narednu sezonu, što bi nam dosta značilo, jer bismo imale vremena da se još bolje uigramo - istakla je Gajićeva.

Prije iskušenja u plej-ofu "princeze" će predstojećeg vikenda imati zadatak da odbrane trofej u Kupu BiH.

Priznanja stigla sa svih strana

Uporedo sa dobrim partijama u Bimal Jedinstvu Ani Gajić su dolazila i individualna priznanja na koje je posebno ponosna.

- Protekla godina je za mene bila jako uspješna i definitivno posebna. Prvo sam proglašena za najbolju odbojkašicu Republike Srpske, pa onda sam bila i prvi sportista RS, a na kraju sam dobila nagradu za najbolju sportistkinju Brčkog. To su tri velika priznanja koja će biti podstrek za dalje, a ja ću se truditi da ih opravdam - kazala je Gajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana