Принцезе са 54:0 иду у плеј-оф

Данијел Радујковић
Принцезе са 54:0 иду у плеј-оф

Брчко - Женском одбојком у БиХ протеклих 11 година влада екипа Бимал Јединства, која је у истом ритму наставила и ове сезоне, само још доминантније, пошто је у Премијер лиги остварила свих 18 побједа уз невјероватан сет количник 54:0.

Због тога се у предстојећем плеј-офу не поставља питање да али их неко може побиједити, него да ли ће им неко откинути сет. Управо то је и циљ "принцеза", уз наравно примарни - 12. титулу у низу.

- Управо томе тежимо и једва чекамо да почне плеј-оф. Дефинитивно смо презадовољне урађеним ове сезоне и поносна сам на ову екипу, феноменално је било играти са њима. На почетку сезоне многи су сумњали у нас, причали разне приче, јер се екипа промијенила, пет-шест играчица је отишло, дошле су нове, али смо већ сада разувјерили оне који су имали неке сумње - казала је играчица Бимал Јединства Ана Гајић.

Толике године доминације нису уљуљкале екипу из Брчког која увијек пронађе мотив да дође до нове побједе, без обзира на јачину противника.

- Немамо проблема са мотивом, јер након 11 титула не можемо да дозволимо опуштање, трудимо се да се традиција одржи, а мотив је увијек присутан. Ипак, у неке мечеве уђемо мало опуштеније, јер смо неким екипама дозволиле да освоје више поена него што је требало, али на срећу увијек се некако подигнемо и први стигнемо до 25. поена - додала је дјевојка рођена у Гацку.

Са једне стране пријају похвале због доминације, али је то са друге стране и камен спотицања за још већи искорак у Европи, пошто Брчанке једноставно немају адекватног ривала и довољно тешких мечева у првенству.

- Имамо само два колико-толико јака ривала, Гацко и Кулу Градачац, што се одражава на слабије игре у Европи у појединим моментима. Тамо се игра знатно брже, а кажњавају се сви падови у игри. Управа је презадовољна екипом и трудиће се да нас одржи на окупу и наредну сезону, што би нам доста значило, јер бисмо имале времена да се још боље уиграмо - истакла је Гајићева.

Прије искушења у плеј-офу "принцезе" ће предстојећег викенда имати задатак да одбране трофеј у Купу БиХ.

Признања стигла са свих страна

Упоредо са добрим партијама у Бимал Јединству Ани Гајић су долазила и индивидуална признања на које је посебно поносна.

- Протекла година је за мене била јако успјешна и дефинитивно посебна. Прво сам проглашена за најбољу одбојкашицу Републике Српске, па онда сам била и први спортиста РС, а на крају сам добила награду за најбољу спортисткињу Брчког. То су три велика признања која ће бити подстрек за даље, а ја ћу се трудити да их оправдам - казала је Гајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана