Prijedorski prvoligaš kreće sa istim snagama u nastavak sezone

Darko Pašagić
Prijedorski prvoligaš kreće sa istim snagama u nastavak sezone

Prijedor - Fudbaleri Rudar Prijedora, koji su jesenji dio šampionata Srpske završili na trećoj poziciji sa pripremama za nastavak sezone startovaće u ponedjeljak, 21. januara, kada će trener Nedžad Žerić obaviti prozivku.

- Svi igrači koji su nastupali u prvom dijelu sezone su pod ugovorom, tako da sa te strane nemamo velikih problema. Planiramo da dovedemo nekoliko mlađih igrača iz regije, a nećemo sjediti skrštenih ruku ako se ukaže prilika za angažmanom kvalitetnih pojačanja - naglasio je Žerić.

Cjelokupne pripreme biće obavljene u Prijedoru i okolini.

- Nismo ni razmišljali o odlasku u neke toplije krajeve jer za to jednostavno nema novca. Planirali smo da odigramo pet-šest kontrolnih utakmica, a većina rivala je već poznata. Tako ćemo 2. februara igrati protiv Metalegea iz Jajca, a sedam dana kasnije bićemo gosti u Hrvatskoj, kod kombinovanog tima Gorice. Za 16. februar je zakazan meč sa Krupom, dok ćemo generalnu provjeru imati 2. marta protiv Kozare. Planiramo da između ova dva posljednja pomenuta susreta ubacimo još jednu ili dvije utakmice - nastavio je Žerić.

Prijedorčani su veoma loše ušli u sezonu i poslije prvih osam kola bili su na devetom mjestu sa istim brojem bodova. U preostalih osam mečeva osvojeno je čak 19 bodova što im je donijelo čvrsto treće mjesto.

- Cilj je da u drugom dijelu sezone nastavimo u istom ritmu i razvijamo naše mlade igrače. Iako u odnosu na ekipe ispod nas imamo lijepu bodovnu zalihu želimo što prije da osiguramo nastup u Ligi za prvaka, te da potom zadržimo mjesto iza vodećeg tandema - dodao je Žerić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana