Приједорски прволигаш креће са истим снагама у наставак сезоне

Дарко Пашагић
Приједорски прволигаш креће са истим снагама у наставак сезоне

Приједор - Фудбалери Рудар Приједора, који су јесењи дио шампионата Српске завршили на трећој позицији са припремама за наставак сезоне стартоваће у понедјељак, 21. јануара, када ће тренер Неџад Жерић обавити прозивку.

- Сви играчи који су наступали у првом дијелу сезоне су под уговором, тако да са те стране немамо великих проблема. Планирамо да доведемо неколико млађих играча из регије, а нећемо сједити скрштених руку ако се укаже прилика за ангажманом квалитетних појачања - нагласио је Жерић.

Цјелокупне припреме биће обављене у Приједору и околини.

- Нисмо ни размишљали о одласку у неке топлије крајеве јер за то једноставно нема новца. Планирали смо да одиграмо пет-шест контролних утакмица, а већина ривала је већ позната. Тако ћемо 2. фебруара играти против Металегеа из Јајца, а седам дана касније бићемо гости у Хрватској, код комбинованог тима Горице. За 16. фебруар је заказан меч са Крупом, док ћемо генералну провјеру имати 2. марта против Козаре. Планирамо да између ова два посљедња поменута сусрета убацимо још једну или двије утакмице - наставио је Жерић.

Приједорчани су веома лоше ушли у сезону и послије првих осам кола били су на деветом мјесту са истим бројем бодова. У преосталих осам мечева освојено је чак 19 бодова што им је донијело чврсто треће мјесто.

- Циљ је да у другом дијелу сезоне наставимо у истом ритму и развијамо наше младе играче. Иако у односу на екипе испод нас имамо лијепу бодовну залиху желимо што прије да осигурамо наступ у Лиги за првака, те да потом задржимо мјесто иза водећег тандема - додао је Жерић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана