Premijer liga BiH: Srpski trio tri od tri

RTRS
Premijer liga BiH: Srpski trio tri od tri

Radnik je kao gost savladao GOŠK (1:2), dok je Zvijezda 09 bila ubjedljiva protiv Čelika (4:0), a Krupa je zabilježila minimlan trijumf protiv Tuzle siti (1:0) u mečevima 27. kola Premijer lige BiH.

Srpski klubovi u bh eliti imali su i te kako uspješnu radnu srijedu, gdje se igralo vanredno 28. kolo Premijer lige BiH.

Radnik je kao gost savladao Gošk u Gabeli (1:2) i tako se još više približio mjestima koja vode na međunarodnu scenu. Golove za tim iz Bijeljine postigli su Maksimović u 44. minutu iz kaznenog udarca, te Hadžić u 82. minutu. Radnik je trenutno na petoj poziciji sa 39 bodova, isto koliko ima i četveroplasirani Željezničar.

Zvijezda 09 je pregazila Čelik u Ugljeviku sa visokih 4:0. Golove za tim iz Etna sela Stanišići postigli su Husejinbašić (2), Predragović i Govedarica. Sa ova tri boda premijerligaš iz Semberije došao je na korak do luka spasa, trenutno zauzimaju poziciju devet sa 31 bodom na svom kontu.

Krupa je konačno prepustila fenjer, ali i dalje ima poziciju koja vodi u niži rang takmičenja. Sastav iz Krupe na Vrbasu slavio je u sudaru sa Tuzla siti (1:0) pogotkom Babića u 73. minutu. Izabranici trenera Slobodana Starčevića trenutno su 11. sa 24 boda, i u narednih pet kola pokušaće dohvatiti poziciju koja garantuje opstanak.

U preostalim mečevima Zrinjski je bio bolji od Slobode (1:0), dok je Sarajevo slavilo u sudaru sa Mladosti (2:0). Posljednji meč kola igraju večeras Željezničar i Široki Brijeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana