Pred banjalučkim klubom je svijetla budućnost

Darko Pašagić
Pred banjalučkim klubom je svijetla budućnost

Banjaluka - Ako je suditi po viđenom, a potom i rečenom na "Crveno-plavoj večeri" Fudbalskog kluba Borac, održanoj u petak naveče u restoranu "Agape", pred banjalučkim sportskim gigantom je svijetla budućnost.

Na ovoj manifestaciji okupio se najviši politički vrh Republike Srpske, predvođen srpskim članom predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom RS Željkom Cvijanović, mandatarom za sastav Vlade Radovanom Viškovićem, te brojnim ministrima, kao i gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem. Tu su bili i čelnici FS Srbije, predvođenim predsjednikom Slavišom Kokezom, kao i predsjednik FS RS Mile Kovačević, te mnogobrojne ličnosti iz sportskog, kulturnog i javnog života Republike Srpske.

- Od večeras počinje nova era FK Borac. Prvi zadatak će nam biti da Borac konačno stane na zdrave noge i da na kraju sezone izbori plasman u Premijer ligu, a onda odmah dovodimo titulu šampiona BiH u Banjaluku. Već sam se dogovorio, na sastanku sa najbližim saradnicima, da Vlada RS naredne godine Borcu donira 500.000 KM - rekao je Milorad Dodik, kome je direktor Borca Dejan Lukendić uručio dres i "Zlatnu fudbalsku loptu".

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da banjalučki velikan mora to biti u svakom smislu te riječi.

- Svih ovih godina, i dok sam bila predsjednik Vlade, uvijek smo pomagali Borac kada mu je bilo najteže, a tako će biti i ubuduće. Klub koji je star više od 90  godina to svakako zaslužuje - rekla je Cvijanovićeva kojoj je predsjednik Borca Vico Zeljković uručio zlatnu plaketu banjalučkog kluba.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će grad nastaviti sa sufinansiranjem klubova i da će Borcu pripasti najmanje 100.000 KM.

- Osim toga, planiramo da završimo još jedan pomoćni teren, jer se onaj sa plastičnom travom, otvoren u decembru 2016. godine, pokazao kao pun pogodak. Borac je zaštitni znak, ne samo Banjaluke, već i cijele RS, klub koji živi više od 90 godina, koji je preživio ratove i mora da bude sportski temelj - rekao je prvi čovjek Banjaluke.

Podrška iz Beograda

U delegaciji Fudbalskog saveza Srbije, uz predsjednika Slavišu Kokezu, bili su i potpredsjednici Marko Pantelić i Nenad Bjeković, te sportski direktor reprezentacije Darko Kovačević.

- Drago nam je što smo pozvani da uveličamo ovu manifestaciju i imali priliku da posetimo Banjaluku. Borac ima veliki renome, ne samo u Republici Srpskoj, već i mnogo šire, i svi zajedno moramo da učinimo sve da se Borac vrati u Premijer ligu i da titula više ne bude u Sarajevu, Mostaru ili negde drugde, već samo u Banjaluci - rekao je Kokeza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana