Posljednji čin borbe za elitu

Milan Zubović
Posljednji čin borbe za elitu

Banjaluka - Peta utakmica finalne serije plej-ofa Prve lige Republike Srpske odlučiće o šampionu, koji će steći pravo nastupa u Ligi BiH.

Da li će se Borac ili Leotar vratiti u elitni rang biće poznato u subotu nakon utakmice koja počinje u 20 časova, a rezultat u seriji je 2:2. Oba tima odbranila su domaći teren, a Banjalučani ove sezone nisu izgubili pred domaćem publikom, gdje su odigrali 15 mečeva. Trenera “crveno-plavih” Dragana Mičića muče povrede igrača pa neće moći da računa na Mihajla Zvonara, Bojana Lulića, Miloša Stupara i Marka Šćekića, koji se povrijedio u četvrtom susretu finalne serije.

- Povrede su nas uništile i da smo bili zdravi, do petog susreta ne bi došlo jer sam ubijeđen da bismo ranije došli do trofeja. Biće teško nadoknaditi četiri igrača, ali vjerujem u ostatak tima da će izboriti pobjedu i povratak u Ligu BiH. Tokom cijele lige nosili smo teret favorita, ali nemamo neko posebno opterećenje. Spremni smo na ovaj korak, imamo kvalitet i vjerujem u pobjedu. Naš cilj je da Leotar ponovo limitiramo na mali broj poena kao što smo uradili na dva meča u Banjaluci i da smanjimo naše izgubljene lopte, dok se ne smijemo upuštati u trku sa njima - izjavio je Mičić.

Kapiten Srđan Lončar nada se da će podići šampionski pehar, koji je njegovom timu izmakao prošle sezone kada je Bratunac bio bolji u finalu.

- Ove utakmice se sanjaju i zbog njih se i bavimo košarkom. Htio sam da Marko Šćekić bude taj koji će kao kapiten da podigne pehar, ali on to ne želi, već je prepustio meni. Sada smo spremni da ostvarimo trijumf, tako da ćemo dati sve od sebe da “Borik” ostane neosvojen - rekao je Lončar.

Finale je ujedno susret dvije najbolje ekipe ligaškog dijela takmičenja, a Borac je tada upisao obje pobjede nad Trebinjcima, koji sa dosta optimizma stižu u Banjaluku.

- Potpuno rasterećeni idemo u Banjaluku i nadamo se da ta utakmica neće biti onako napadački loša kao prethodne dvije. Nemamo ništa da izgubimo i nadam se da će nas šut konačno poslužiti - istakao je trener Leotara Dražen Šegrt.

Ispadanja

Leotar je ispao iz Lige BiH 2017. godine, dok se Borac još 2013. preselio u niži rang nakon poraza od Kaknja u posljednjem kolu na domaćem terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana