Poruka Banjalučanima Dragana Đukića: Borčevci, hrabro i s osmijehom

Dušan Repija
Poruka Banjalučanima Dragana Đukića: Borčevci, hrabro i s osmijehom

Bukurešt - Da će Borac m:tel imati vrlo težak zadatak u četvrtfinalu Čelendž kupa protiv CSM Bukurešta bilo je poznato već poslije žrijeba, a to je potvrdio i trener ženskog tima rumunskog sportskog društva, srpski stručnjak Dragan Đukić.

S obzirom na to da muški i ženski klub treniraju i igraju u istoj dvorani, Đukić je iz prve ruke za “Glas Srpske” ukazao na vrline najvećeg favorita za osvajanje trofeja u trećem po jačini evropskom rukometnom takmičenju.

- Borac jednostavno nije imao sreće pri žrebu jer je CSM odlično popunjen na svim pozicijama, koji u sastavu ima reprezentativce Rumunije, Brazila, Makedonije, Tunisa, Irana, Španije, BiH i Češke. Sa klupe ih vodi selektor Portugalije i bivši trener Porta Paulo Pereira. Ekipa ima izuzetan napadački potencijal, posebno kada je kompletna, što nije bio čest slučaj ove sezone - rekao je Đukić.

Kao ključnog igrača od kojeg sve počinje označio je iskusnog Španca ruskog porijekla Aleksandra Tijumenceva.

- Teško je reći odakle dolazi najveća opasnost, ali konce igre, što je i prirodno s obzirom na poziciju srednjeg beka koju igra, drži Tijumencev. Od njega mnogo zavisi, vrlo je opasan, baš kao i krila Goce Georgijevski i Faruk Vražalić, pivoti Ardijan Rotaru i Aleksandro Pocer te njegov zemljak iz Brazila Tešeira, koji je takođe srednji bek - rekao je Đukić.

Budući da je CSM neplanski ostao bez trofeja u Kupu Rumunije, sigurno će biti dodatno motivisani da odu do samog kraja u ovom takmičenju. Đukić naglašava da su sve šanse za prolaz na strani Rumuna, ali se nada da će Borac, ako ništa, pružiti dobar otpor i imati aktivan rezultat poslije prve utakmice koja je na programu u subotu.

- Poznajem solidno i sastav Borca, Bojanu Ljubišiću i momcima želim mnogo sreće. Treba da igraju hrabro i uživaju u odmeravanju snaga s odličnim rivalom protiv kojeg mogu samo da profitiraju. Svakako da bi dobar rezultat iz prvog meča bio najbolja pozivnica da tribine “Borika” budu pune, zbog čega se na kraju krajeva i igra rukomet - zaključio je Đukić.

Djevojke napadaju trofej

Ženska sekcija CSM Bukurešta, koju predvode Andrea Lekić, Maida Mehmedović, Dragana Cvijić i Jovanka Radičević, projektovana je da osvoji Ligu šampiona, ali će u četvrtfinalu imati najtežeg rivala u ovom trenutku.

- Igramo sa Mecom, koji izgleda kao mašina! Ipak, smatram da imamo šanse ukoliko devojke poput Andree i Maide budu potpuno zdrave, tada je sve moguće - rekao je Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana