Porto ide dalje, Roma ide kući

B92
Porto ide dalje, Roma ide kući

Fudbaleri Porta savladali su Romu na svom stadionu rezultatom 3:1 nakon produžetaka i plasirali se među osam najboljih ekipa Evrope.

Fudbaleri Porta odigrali su sjajan meč na svom stadionu protiv Rome, nakon regularnih 90 minuta, Porto je slavio rezultatom 2:1 pa se otišlo u produžetak, gdje su realizovali jedanaesterac i eliminisali Romu iz nokaut faze Lige šampiona.

Nakon prvih 45 minuta nije ništa bilo riješeno pošto su obije ekipe imale po gol. Porto je prvi dao gol, a strelac je bio Tikinjo Soareš, koji je sa peterca proslijedio loptu u gol. On je loptu dobio od Marege, koji je istu “dobio” od Kostasa Manolasa koji je napravio katastrofalnu grešku.

Porto je generalno bio bolji rival u prvom dijelu susreta, ali je jedna greška Militaa, koji je pokosio Perotija u šesnaestercu skupo koštala “Zmajeve”.

De Rosi je prihvatio odgovornost izvođenja jedanaesterca i uspio da savlada Ikera Kasiljasa, pa je na semaforu pisalo 1:1.

Prilično sadržajno prvo poluvrijeme završilo se izmenom, jer je Pelegrini zamjenio kapitena de Rosija, koji se neposredno prije kraja požalio na povredu.

Danilo Pereira je bio vrlo ljut kada je sudija Čakir zaustavio utakmicu zbog de Rosija koji je bio na travi, tako da je dobio žuti karton zbog protesta.

Porto odlično nastavlja susret, Tikinjo se ponovo našao u izglednoj prilici, ali je glavom tukao preko gola.

Nakon sjajnog centaršuta sa lijeve strane Marega je bio na pravom mjestu, postigao drugi gol za Porto i imali smo sjajnu predstavu u drugom poluvremenu.

Roma je sramežljivo čekala kontre da ugrozi gol Porta, koji je ipak imao bolje šanse i na kraju smo otišli u produžetak.

U prvom produžetku je Porto bio opasniji rival, ali je i Roma preko Džeka i Perotija imala svoje šanse, međutim golmani i odbrane su bili dovoljno pribrani.

U drugom nastavku, Džeko je imao dvije kolosalne šanse da faktički riješi pitanje pobjednika, ali je oba puta bio neprecizan.

Kazna je stigla u 117. minutu kada je u šesnaestercu srušen Fernando, a penal realizovao Aleks Teles. Tako je Porto otišao u narednu fazu Lige šampiona, a Roma može da se okrene bitkama u domaćem prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana