Помоћни судија “отео” Крупи два бода у дербију кола

Синиша Котараш
Помоћни судија “отео” Крупи два бода у дербију кола

Бањалука - Фудбалери Крупе у другом колу играли су на свом терену против Широког Бријега неријешено, 2:2, а највећи кривац што нису дошли до побједе је други помоћни судија Горан Дујак, на чију је асистенцију поништен регуларан погодак Елвира Кољића.

Било је то у другом минуту судијске надокнаде када је домаћи нападач одлично реаговао и након што је Саша Никодијевић погодио стативу, главом одбијену лопту убацио у мрежу. Али, Дујак је сигнализирао недозвољену позицију, што је главни арбитар Елвис Мујић из Бановића уважио. На снимку нешто лошијег квалитета одлично се види да су у тренутку када је Никодијевић шутирао према голу Широког Бријега, између Кољића и голмана Луке Билобрка стајала чак четворица гостујућих фудбалера. Ипак, стратег Крупљана, Бранислав Крунић, није желио да коментарише тај детаљ.

- Није моје да о томе причам, играчи тврде да није био офсајд, али имају људи који су компетентни за те детаље и вјерујем да ће они реално процијенити цијелу ситуацију - нагласио је Крунић.

Што се тиче саме утакмице, Крунић тврди да је његов тим оба гола примио због својих грешака те да је бод освојен против ривала какав је Широки Бријег у сваком случају вриједан.

- Највјероватније због респекта према противнику веома лоше смо отворили утакмицу, што нас је коштало примљеног поготка. Ипак, успјели смо да из једне прелијепе акције, у којој је учествовала готово цијела екипа, изједначимо, а до одласка на одмор и дефинитивно прекренемо резултат. У другом полувремену смо свјесно препустили иницијативу Широком, а своју шансу смо тражили из контри. Пропустили смо неке прилике, а онда смо, опет због несмотрености наше одбране, примили други погодак. На крају је остало 2:2, резултат који бисмо, да нам га је неко понудио прије утакмице, објеручке прихватили - објаснио је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана