Поклон љубитељима борилачких спортова

Дарко Пашагић
Поклон љубитељима борилачких спортова

Бањалука - Кик-бокс спектакл “Спартан фајт најт 3” биће одржан 17. новембра од 19 часова у спортској дворани “Обилићево”, а на овој смотри, коју организује КБК “Свети Георгије” из Бањалуке, наступиће најбољи борци из региона.

Као и ранијих година циљ ове манифестације биће да се афирмишу млади такмичари, који ће у будућности бити главне узданице кик-бокса у земљама бивше Југославије.

- Претходне манифестације имале су хуманитарни карактер, а сада смо одлучили да улаз буде бесплатан и да то буде поклон свим оним грађанима Бањалуке и околине који уживају у борилачким спортовима. Ранијих година приход са ове манифестације је ишао штићеницима дома “Рада Врањешевић”, Удружењу жена обољелих од карцинома дојке “Искра”, те Удружењу за лица обољела од аутизма “Дјеца свјетлости” - рекао је предсједник и тренер Кик-бокс клуба “Свети Георгије” Душко Зорић.

Планирано је да буде одржано пет професионалних борби у кик-боксу, дисциплина “К-1”, те један ревијални профи-бокс меч, у којем ће рукавице у крузер категорији укрстити Бањалучанин Горан Делић и Хрват Марко Мартињак.

- Парови су тако направљени да сви који дођу уживају у борбама, а меч између Делића и Мартињака требало би да буде шлаг на све то. Као што је познато Делић је освајач више европских и шампионских титула, а Мартињак је првак свијета у боксу без рукавица - наставио је Зорић, коме је стручни консултант у организацији приредбе прослављени кик-боксер Драженко Нинић.

“Спартан фајт најт 3” биће само круна богатог спортског дана, који ће у дворани “Обилићево” почети у 11 часова.

- Истог дана “Свети “Георгије” је домаћин првенства Републике Српске у кик-боксу у дисциплинама лоу-кик и кик-лајт у свим старосним категоријама. На овом шампионату најављено је учешће свих клуба из Српске са више од 100 учесника, а најзанимљивије финалне борбе биће одржане пред сам почетка вечерњег спектакла - додао је Зорић.

Делић

Бањалучком професионалном боксеру Горану Делићу меч са Марком Мартињаком послужиће као добра увертира пред одбрану титуле првака Медитерана у верзији Интернационалне боксерске организације (ИБО).

- Још није прецизирано да ли ћу са Мартињаком радити четири или шест рунди, али је битно да ће ми то бити добар спаринг пред дуел који ме средином децембра очекује у Минхену - рекао је Делић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана