Подрињу доста бод, Борац хоће побједу

Синиша Котараш
Подрињу доста бод, Борац хоће побједу

Бањалука - Треће коло Прве лиге Републике Српске доноси неколико интересантних дуела, али посебну пажњу привлачи утакмица у Јањи у којој ће снаге одмјерити Подриње и Борац.

Домаћин након два одиграна кола има половичан учинак, док су “црвено-плави” освојили свих шест бодова.

- Поштујем Борац јер је то један од наших најјачих клубова. Велики је клуб и заиста се радујемо сусрету са њима иако Борцу, реално, није мјесто у Првој лиги. У сваком случају, за овакве утакмице не треба посебан мотив, а ми ћемо, као и у сваком другом сусрету, ићи на побједу. Мислим да имамо реалне шансе за позитиван резултат, а нама је најважније да не изгубимо - рекао је тренер Подриња Сенад Хаџић.

Са друге стране, прво овосезонско гостовање Бањалучани дочекују са доста проблема. Зато Дарко Војводић наглашава како његов тим није фаворит, али да ће, без обзира на све, јуришати на побједу.

- Имамо је Борац и боље тренере и јачи тим, па није успијевао да слави у Јањи. Због тога и кажем да ми нисмо фаворити, али и да ћемо дати све од себе за добар резултат. Јер се ми свим срцем боримо за овај клуб и овај град и за то треба да стигне награда у виду доброг резултата - истакао је Војводић.

Оптимизам из свлачионице пренио је искусни везиста, Милош Жеравица, који је подвукао како његов тим можда не игра лијепо за око, но зато полако али сигурно сакупља бодове.

- Добро смо стартовали и у прва два домаћа меча освојили свих шест бодова. Можда не баш у доброј игри, али нисмо ни страховали за коначан исход. Сада нам је на ред дошло и прво гостовање и ја мислим како имамо чему да се надамо. Уз максимум залагања сваког појединца, можемо да се вратимо са позитивним резултатом и још једном покажемо како смо први фаворити за освајање титуле и повратак у Премијер лигу БиХ - категоричан је Жеравица.

Прва лига

1. Слога (ГЦ)      2        2        0        0        6:1     6

2. Борац     2        2        0        0        3:1     6

3. Козара   2        2        0        0        2:0     6

4. Славија  2        1        0        1        4:4     3

5. Сутјеска 2        1        0        1        2:2     3

6. Подриње (Ј)    2        1        0        1        1:1     3       

7. Слобода (МГ) 2        1        0        1        2:3     3

8. Дрина (З)         2        0        2        0        1:1     2

9. Рудар П.          2        0        1        1        1:2     1

10. А. Модрича   2        0        1        1        1:4     1

11. Текстилац      2        0        0        2        1:3     0       

12. Жељезничар  2        0        0        2        0:2     0

У трећем колу, које се игра у суботу од 17,30 часова састају се: Текстилац - Жељезничар СТ, Подриње (Ј) - Борац, Рудар Приједор - Козара, Алфа Модрича - Сутјеска, Славија - Дрина (З), Слобода (МГ) - Слога (ГЦ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана