Podigli Tekstilac pa digli sidro

Siniša Kotaraš
Podigli Tekstilac pa digli sidro

Derventa - Kompletna uprava Tekstilca podnijela je ostavke na svoje funkcije, čime je samo produbljena kriza u ovom derventskom prvoligašu.

Posljednje mjesto na tabeli sigurno je znak za alarm, ali prema riječima sada već bivšeg člana uprave Davora Pijetlovića, nisu samo slabi rezultati bili razlog za ovakav potez čelnika kluba.

- Ima tu od svega pomalo, nerazumijevanja od strane opštine Derventa, a malo i lošeg odnosa FS RS, tačnije Sudijske organizacije. To se najbolje vidjelo na nekoliko utakmica u kojima smo, najblaže rečeno, bili teško oštećeni, pa sada imamo nekoliko bodova manje nego što smo, realno, trebali da imamo - naglasio je Pijetlović.

Ipak, osnovni razlog odlaska rukovodstva, sa Bojkom Gatarićem i Savom Ružojčićem na čelu, po svemu sudeći, jeste “zamor materijala”, s obzirom na to da su za šest i po godina uložili mnogo svoga vremena i novca.

- Mnogo je to vremena u kojem smo dali sve od sebe da Tekstilac podignemo na mnogo viši nivo. Kada smo došli, klub je bio u baražu za opstanak u Drugoj ligi, a posljednjih godina redovno igramo Ligu za prvaka. Takođe, na stadionu tada nije bilo prilaznog puta, pomoćnog terena, tribine, kao ni omladinskog pogona - tvrdi Pijetlović.

Ipak, u proteklih šest godina napravljeno je mnogo dobrih stvari, po kojima je Tekstilac postao prepoznatljiv.

- Napravili smo funkcionalnu tribinu sa 500 mjesta za sjedenje, renovirali i adaptirali službene prostorije i svlačionice, napravili prilazni put. Vrhunac je pomoćni teren sa vještačkom travom i reflektorima, na kojem sada treniraju 163 polaznika naše omladinske škole - pohvalio se Pijetlović.

Očekuje se da u naredne dvije sedmice bude zakazana vanredna Skupština kluba, na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo. Takođe, nova uprava mora pod hitno pronaći rješenje za mjesto šefa stručnog štaba i kompletirati igrački kadar, kako bi u novu sezonu ušli sa samo jednom brigom, da se obezbijedi opstanak u Prvoj ligi RS.

Igrači traže ostanak uprave

Kompletan igrački kadar Tekstilca insistira na ostanku dosadašnje uprave, a jedan od standardnih prvotimaca Zlatko Duspara kaže da su uradili mnogo za klub.

- Svi mi dobro znamo koje mjesto zauzima Tekstilac, kako po svom rejtingu, tako i po onome van zelenog terena. Vjerujte da bi odlaskom ove uprave i ljudi koji su se svim silama borili da Derventa dobije stabilnog prvoligaša fudbal u Republici Srpskoj izgubio jednog od najstabilnijih klubova - istakao je Duspara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana