Побједа српске кошарке и младости

Драго Гајић
Побједа српске кошарке и младости

Зворник - На Кошаркашком сабору, који је одржан по 21. пут, све је одисало духом братских и пријатељских односа, а мушка репрезентација Републике Српске није успјела да дође до првог тријумфа након 2011. године.

Селекција Кошаркашке лиге Србије славила је резултатом 101:70, а до тријумфа их је водио Никола Христов са 19 поена, Лазар Зорчић додао је 16, Јагош Матијашевић 13, а у домаћем саставу Милан Лужаић убацио је 12. У мечу кошаркаша у колицима славила је Српска са 71:66, а кошаркашице Србије су биле боље од РС са 90:76.

- Организација сабора као и увијек је на високом нивоу, а што се тиче утакмице, у првом полувремену смо се некако и носили са Србијом, док смо пали у наставку. Они су нас претрчали, погодили су веома важне тројке и заслужено побиједили - рекао је селектор Српске Милутин Латинчић.

Његов колега на другој страни Михаило Почек, који води Металац из Ваљева, захвалио је Кошаркашком савезу РС на гостопримству и истакао важност ове традиције која треба да буде настављена и додатно обогаћена.

На сабору су проглашени најбољи кошаркаш и кошаркашица Републике Српске, а титуле су понијели члан Реал Мадрида Огњен Кузмић и чланица бањалучког Младог Крајишника Милена Рађеновић.

- Ово је велика част за мене и на неки начин круна каријере која траје 23 године, због чега сам посебно срећна. С обзиром на повреду укрштених лигамената кољена и операцију која ме чека, ово ми је уљепшало крај године. Иза овог признања стоје године рада и труда, а 13 година сам освајала Куп Републике Српске, претходне двије године са екипом Орлова, а раније са Младим Крајишником. Нажалост, планови су ми сада стопирани јер морам на операцију и вратићу се јача и наставити каријеру - казала је Рађеновићева.

Капитен Српске био је ветеран Горан Ковачевић из Зворника, а поред њега из града домаћина играо је и Срђан Гаврић.

- Мени је ово осми пут да играм са задовољством за нашу репрезентацију. Овдје је резултат био у другом плану и битно је да се традиција настави те да опстану братски односи са Србијом - казао је Ковачевић.

Тројке и закуцавања

У полувремену утакмице мушких селекција одржано је такмичење у шутирању тројки и закуцавању. Најуспјешнији у шутирању ван линије 6,75 метара био је Дејан Шакотић из Леотара, док је најатрактивнија закуцавања извео Срђан Гаврић из зворничке екипе Дрина-Принцип.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана