Пливачи јуре норме у Бањалуци

Данијел Радујковић
Пливачи јуре норме у Бањалуци

Бањалука - Више од 400 пливача из десетак земаља бориће се за медаље и трофеје, али и норме за велика такмичења на 11. међународном митингу “Бањалука опен 2018”, који ће 26. и 27. маја бити одржан на Градском олимпијском базену.

Из Пливачког клуба Олимп, који је организатор митинга, поручују да су припреме при крају, а имају велика очекивања од овогодишњег такмичења.

- Ово је 11. митинг по реду, а најтеже је сваке године бити бољи него претходне, што је увијек циљ. Спремамо нека изненађења, а повећали смо и наградни фонд. Чекамо још конкурс Министарства породице, омладине и спорта, јер се надам да њихова помоћ неће изостати као прошли пут, када су нам смањена средства. Долазе нам такмичари из далеког Мексика и Канаде, затим Турске, Грчке, наравно селекције из региона, а према најавама, биће више од 400 пливача. Што се тиче Србије, она ће бити у комплетном саставу као и готово сваке године. Долазе Велимир Стјепановић, Чаба Силађи, Иван Ленђер, Ања Цревар, а то је најбоље што имају - истакао је спортски директор Олимпа Жељко Панић.

Митинг је у ФИНА и ЛЕН календару, а сви такмичари имаће прилику да осигурају норме за највећа такмичења, а то су Свјетско првенство у Гвангџуу 2019, Медитеранске игре и Европско првенство за јуниоре ове године, као и Олимпијске игре младих у Буенос Ајресу 2018.

- То нам је веома битно и због тога долазе најбољи такмичари. Бићемо врло квалитетни, а промотори ће бити наши Ади Мешетовић и Никола Бјелајац - додао је Панић.

“Бањалука опен” је много помогао у промоцији “Олимпа” у свијету, али и читавог града.

  • Он нам значи много, јер помоћу њега видимо људе са стране, они нам долазе на припреме и прије митинга. Разговарамо са њима, преносимо искуства и тако напредујемо. Иза нас је до сада доста урађеног посла, направили смо олимпијце, имамо врхунске резултате, али тежимо још даље и митинг нам помаже у томе - закључио је Панић.

Директан ТВ пренос

Као и прошле године, финалне трке са “Бањалука опена 2018” биће директно преношене на РТРС-у, што је велика ствар за овај митинг.

  • - Били су одушевљени прошле године, направили смо бум што се тиче гледаности. Сад ће људи поново моћи да нас гледају путем малих екрана, имамо прилику да пустимо слику људима у свијету. Прошле године сам добијао поруке подршке од наши људи вани и нису могли да вјерују да имамо овакав објекат. Треба да омогућимо људима да виде шта имамо - казао је Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана