RS

Petrovići bedem ispred gola Kozare

Petrovići bedem ispred gola Kozare 05.02.2018 11:34 | Zoran Vajkić

Gradiška - Pred Fudbalskim klubom Kozara je uzbudljivo proljeće u kojem će svima na Gradskom stadionu u Gradišci i oko njega prvenstveni cilj biti opstanak u prvoligaškom društvu.

Tokom zimskog prelaznog roka dovedeno je nekoliko kvalitetnih pojačanja, a među uzdanicama kluba biće i dvojica Petrovića, koji su i jesenas nosili "crveno-bijeli" dres. Ništa tu ne bi bilo čudno da se obojica ovih mladića ne zovu Ognjen, ali i da im je isto početno slovo imena njihovih očeva, Mirko i Milenko. Kapiten Kozare Ognjen (Mirka) Petrović sa 24 godine je prošao kroz mnoga iskušenja. Ponikao je u Kozari, igrao u Javoru iz Ivanjice, Borcu i opet se vratio u Gradišku.

- Odavno nisam imao ovako kvalitetnije pripreme. Trener Vule Trivunović je odličan. Sve treninge radimo s loptom, nema puno suvog trčanja. Maksimalno ubrzavamo igru, vjerujte Kozara će na proljeće biti bolja - ocjena je kapitena Kozare.

Dva Petrovića čine "užu odbranu" tima, a kapiten hvali svog mlađeg prezimenjaka.

- Odlično sarađujemo. Ovo što sada pruža na terenu nije mu limit, ima mnogo prostora za napredak. Godinu radimo zajedno i smatram da mi je dužnost da pomognem svakom mlađem kolegi. Atmosfera je odlična i uz ovih nekoliko iskusnijih igrača koji su došli neće biti zime na proljeće za Kozaru - dodao je kapiten Petrović.

Ognjen (Milenka) Petrović je sa svojih 20 godina ipak na početku karijere, glavne utakmice tek treba da odigra.

- Svjestan sam da treba mnogo da treniram. Glavni cilj je da pružam što bolje partije u Kozari, da bi mogao ostvariti san da jednog dana sebe vidim u nekom od evropskih klubova. Real Madrid je moja velika ljubav - rekao je Banjalučanin.

Kvaliteti su mu brzina, prodornost, dobar šut i centaršut.

- Nedostaje mi bolje baratanje desnom nogom i šut glavom da bih bio još kompletniji - naglasio je ovaj 20-godišnjak.

Iza sebe ima 14 godina aktivnog igranja i u tom periodu je propustio samo pet treninga. Prošao je sve selekcije Borca, a krasi ga skromnost. Ne stavlja sebe u prvi plan i ne komentariše ocjene da je među najboljim igračima Kozare.

- Prezadovoljan sam. U Gradišci sam već godinu. Ovo je veliki izazov za mene. Imam podršku porodice, ali i ljudi u klubu i to im vraćam na terenu. Kozara je u velikom zamahu na svim nivoima, a to će na ljeto donijeti i nove ambicije - dodao je Ognjen (Milenka) Petrović.

Miler slavi jubilej

Predsjednik Kozare Milenko Pavlović Miler održaće koncert 9. februara u Kulturnom centru u Gradišci od 19 časova. Na njemu će biti brojni gosti, a prihod sa ovog muzičkog spektakla biće uplaćen na račun gradiškog prvoligaša.

- Naš predsjednik obilježava 45 godina uspješnog rada na muzičkoj sceni i ovaj nesvakidašnji potez, jedinstven u fudbalskom svijetu, je fantastična prilika da se svi lijepo provedemo - poručili su pristalicama Kozare dva Ognjena Petrovića.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica