Петровићи бедем испред гола Козаре

Зоран Вајкић
Петровићи бедем испред гола Козаре

Градишка - Пред Фудбалским клубом Козара је узбудљиво прољеће у којем ће свима на Градском стадиону у Градишци и око њега првенствени циљ бити опстанак у прволигашком друштву.

Током зимског прелазног рока доведено је неколико квалитетних појачања, а међу узданицама клуба биће и двојица Петровића, који су и јесенас носили "црвено-бијели" дрес. Ништа ту не би било чудно да се обојица ових младића не зову Огњен, али и да им је исто почетно слово имена њихових очева, Мирко и Миленко. Капитен Козаре Огњен (Мирка) Петровић са 24 године је прошао кроз многа искушења. Поникао је у Козари, играо у Јавору из Ивањице, Борцу и опет се вратио у Градишку.

- Одавно нисам имао овако квалитетније припреме. Тренер Вуле Тривуновић је одличан. Све тренинге радимо с лоптом, нема пуно сувог трчања. Максимално убрзавамо игру, вјерујте Козара ће на прољеће бити боља - оцјена је капитена Козаре.

Два Петровића чине "ужу одбрану" тима, а капитен хвали свог млађег презимењака.

- Одлично сарађујемо. Ово што сада пружа на терену није му лимит, има много простора за напредак. Годину радимо заједно и сматрам да ми је дужност да помогнем сваком млађем колеги. Атмосфера је одлична и уз ових неколико искуснијих играча који су дошли неће бити зиме на прољеће за Козару - додао је капитен Петровић.

Огњен (Миленка) Петровић је са својих 20 година ипак на почетку каријере, главне утакмице тек треба да одигра.

- Свјестан сам да треба много да тренирам. Главни циљ је да пружам што боље партије у Козари, да би могао остварити сан да једног дана себе видим у неком од европских клубова. Реал Мадрид је моја велика љубав - рекао је Бањалучанин.

Квалитети су му брзина, продорност, добар шут и центаршут.

- Недостаје ми боље баратање десном ногом и шут главом да бих био још комплетнији - нагласио је овај 20-годишњак.

Иза себе има 14 година активног играња и у том периоду је пропустио само пет тренинга. Прошао је све селекције Борца, а краси га скромност. Не ставља себе у први план и не коментарише оцјене да је међу најбољим играчима Козаре.

- Презадовољан сам. У Градишци сам већ годину. Ово је велики изазов за мене. Имам подршку породице, али и људи у клубу и то им враћам на терену. Козара је у великом замаху на свим нивоима, а то ће на љето донијети и нове амбиције - додао је Огњен (Миленка) Петровић.

Милер слави јубилеј

Предсједник Козаре Миленко Павловић Милер одржаће концерт 9. фебруара у Културном центру у Градишци од 19 часова. На њему ће бити бројни гости, а приход са овог музичког спектакла биће уплаћен на рачун градишког прволигаша.

- Наш предсједник обиљежава 45 година успјешног рада на музичкој сцени и овај несвакидашњи потез, јединствен у фудбалском свијету, је фантастична прилика да се сви лијепо проведемо - поручили су присталицама Козаре два Огњена Петровића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана