Perica Ognjenović za Glas Srpske prognozira finale LŠ: Isko ili Bejl odlučuju pobjednika

Dušan Repija
Perica Ognjenović za Glas Srpske prognozira finale LŠ: Isko ili Bejl odlučuju pobjednika

Beograd - Nekada veliki talenat koji spletom nesrećnih okolnosti nikada nije iskazao puni potencijal Perica Ognjenović ipak je “zakačio” trofej o kojem mnogi sanjaju.

Sa Realom je 2000. godine otišao do samog kraja pa iako nije bio u sastavu za finalni meč sa Valensijom poznat mu je osjećaj iščekivanja najvažnije klupske utakmice na svijetu. Kada se jednom presvučete u svlačionici “Bernabeua” dio srca zauvijek kuca za Madridu. Stoga ne treba ni postavljati pitanje koji klub će imati njegove simpatije.

- Kada sam počeo u svojoj Smederevskoj Palanci, Real je izgledao miljama daleko. Eto, na kraju sam imao sreću da nosim dres najvećeg kluba na svijetu i osvojim titulu, a verujem da će moj bivši klub stići i do treće u nizu, a 13. ukupno. Najveća prednost je što igrači Reala već godinama igraju ovakve mečeve, puni su iskustva i samopouzdanja koje se stiče pobedama - rekao je Ognjenović.

Bez obzira na iskustvo koje je veliki adut Reala, ni Liverpul nije bez šansi.

- Igraju vrlo brzo i direktno na gol. Ukoliko uspeju da nametnu takav stil mogu da se nadaju dobrom rezultatu. Samo moraju da budu mnogo oprezniji u odbrani, jer im Real neće oprostiti nijedan kiks. Moraju da odigraju svih 90 minuta vrlo pribrano, a ove sezone često su im se dešavale crne rupe - rekao je Ognjenović.

Sve oči uprte su u Kristijana Ronalda i Mohameda Salaha, ali Ognjenović smatra da bi neko iz drugog plana mogao da odluči finale.

  • Njih dvojica su centralne figure, ali ovakva utakmice rađaju junake iz senke. Mislim da bi Isko ili Geret Bejl mogli da presude Liverpulu. Bejl možda neće biti među startnih 11, ali je stvoren za ovakve mečeve i mogao bi da bude prevaga kada uđe sa klupe - zaključio je Ognjenović.

Real 13. ili Liverpul šesti put

Real Madrid i Liverpul odlučiće o 63. šampionu Evrope u subotu u Kijevu. “Kraljevi” su daleko najuspješniji klub Starog kontinenta sa 12 titula, dok je Liverpul peti trofej osvojio 2005. godine u nezaboravnom finalu protiv Milana. Razlike u kvalitetu nema previše, Real je svakako bogatiji za mnogo ovakvih utakmica u nogama, dok momci Jirgena Klopa sa druge strane ne prezaju ni od koga, što su pokazali više puta ove sezone. Svjestan je toga i Zinedin Zidan koji kaže da će ovo biti najteže finale Reala od kada je on na klupi.

- Znamo da moramo dati sve od sebe. Oni su velo jak tim na svim nivoima, a posebno mentalnom, što su pokazali do sada. Nikad ne odustaju, ali ni mi nismo tankog karaktera - rekao je Zidan, koji je sa Realom dva puta zaredom otišao do samog kraja.

Klopu je ovo drugo finale, a prvo je izgubio sa Borusijom iz Dortmunda od Bajerna 2012. godine.

- Zaslužili smo da dođemo u Kijev. Imali smo ludu vožnju do Ukrajine, a sada slijedi ono pravo. Postajemo vrlo ozbiljan tim, a nadam se da smo do ovog meča preležali sve dječije bolesti - rekao je Klop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana